Fredag, 19 sept.

Dagens meny, Djäknebergets restaurang:
Sesampanerad pangasiusfilé med remoulade
Köttfärslimpa med gräddsås och rårörda lingon
Spenatlasagne med vitlöksyoghurt
Affärslunch: Grillad fläskfilé med kantarellsås samt paprika och selleri

Viktor
Efter att ha varit tämligen osäker på idén om att gå till Djäknebergets restaurang, bestämde jag mig till slut att följa med de andra. Jag har inte riktigt samma förutsättningar när det kommer till att vandra utanför cityringen för att äta lunch, då både min arbetsmoral och kollegor får sig en törn om jobbporten smäller i tid och otid bara för att jag kommer och går som jag vill.

Väl där kände jag mina höga förväntningar och beställde därför in något som skulle kunna vara ett test. Ett test för att få dem att visa sina muskler. Ett styrkeprov.

Affärslunchen var fantastisk, men det tog för lång tid att få maten. Jag kom redan vid matbordet med teorin om att det var mina potatisklyftor som bidrog till detta. De var nämligen skållheta, medan fläskfilén var något mer ljummen. De rårörda lingonens syrlighet och den röda paprikans sötma blev underbara inslag i en annars lite för gräddig historia. Förutom maten får strålande personal, fin utsikt och god kamratskap vara avgörande för att jag bedömer detta som en mycket trevlig lunch!

David
Jag kan inte bestämma mig angående Djäknebergets restaurang. Det är god mat, men den ser äcklig ut. Restaurangen ligger jättefint och den har en fantastisk utsikt, men det är fruktansvärd inredning. Rosa (peach kanske till och med?), rött och senapsgult? Vad är det för färgkombination? Disneytavlor på väggarna? Det är så mycket som inte stämmer.

Nu blev visserligen den här lunchen riktigt bra. Men jag vet inte om det beror på Djäknebergets restaurang eller på att det är fredag, att vi hade lunch i nästan två timmar eller att vi tog en mellanöl efter maten till kaffet.

Jag tog fisken i alla fall, den var väl god.

Karl
Vill du ta en lunch som innefattar excellent service, god mat och framför allt en vacker utsikt så ska du styra stegen mot Djäknebergets restaurang. Visst, det kanske tog någon minut för länge innan vi blev serverade, men det har jag överseende med då två av våra medarbetare beställde den mer avancerade affärslunchen.

Veckans vegetariska alternativ var en Spenatlasagne med vitlöksyoghurt. Jag tycker kocken lyckades bra med rätten överlag men jag ställer mig ändå lite undrande till det faktum att tillbehören delvis bestod av samma kokta wokgrönsaker som förra veckans vegetariska rätt, tråkigt men sant.

Jag kunde kanske önska att jag hade mer att klaga på men det är svårt att komma på något. Jag har inte mycket mer att tillägga än att lunchveckan fick ett perfekt avslut!

Tommy
"Vem vare' som blogga'?"

Trevlig fredag och trevligt besök på Djäkneberget. Egentligen upptäckte vi ju den här restaurangen för sent på året för det är ju på deras förträffliga uteservering man vill sitta. Då slipper man ju se den smått schizofrena inredningen.

Maten var helt ok men det var ändå när Stiffen fick frågan om han ville ha mer mat som lunchen blev riktigt trevlig. Big up Djäkne för den servicen! Sen blev det ju inte sämre av att vi kostade på oss varsin mellanöl efter kaffet. Varje besök på Djäkneberget måste ju innefatta lite bira!

Stefan
Lunch utfodrades idag på Djäknebergs restaurangen, första gången för mig. Jag hade bara hört via rykten att den skulle hålla god standard. Jag visste inte vad som skulle dölja sig bakom dörrarna med tanke på att hela området har en lätt odör av folkölsfylla.

Jag valde att ta någon form av panerad fisk, så långt allting bra. Första problemet dök upp vid salladsbuffén, det var lite oklart vilket håll som var det rätta för kön. Andra problemet, groddarna var slut kl 12.00. Det tredje och absolut största problemet var att det tog en hel lunch för att få in maten (här behövs det dubbellunch för att hinna med).

När väl den första lunchtimmen hade gått och maten var på plats kom vändningen, fisken och moset var riktigt bra dock inte så mättande. Men servitör'n med kanske Västerås bästa spelsinne var på plats strax efter sista tuggan och erbjöd mera mat. Mera mat vart det. Som vanligt när man backar på mat får man av någon konstig anledning alltid en större portion än den första, Varför?

Kaffe och kakbuffén var av yttersta världsklass, tre sorters kakor och någon form av smoothie. Grymt! Det börjde sådär tills upphämtningen kom igång, maken till upphämtning av en Västerås restaurang var länge sedan jag skådat. 90kr för två portioner mat och en riktigt bra kakbuffé är prisvärt. Lägg även till fin utsikt i priset. Jag var lika nöjd med maten idag som jag var missnöjd med Italian Bar förra veckan. Big up Djäknebergsrestaurangen!

Torsdag, 18 sept.


Dagens meny, Piazza di Spagna:
Ruccolagrillad kycklingfilé med ris och pestosky
Ångad flundrafilé med gräslöksås
Ärtsoppa (med punch 10 kr) och pannkaka med grädde och sylt
Dagens pizza

Dagens meny, Två lingon & blåbär:
Ärtsoppa & pannkakor med sylt och vispad grädde
Biff stroganoff med ris
Järpar med sås och lingon
Pastagratäng med lax och purjolök

Viktor

OTL, torsdag, Två lingon & blåbär. Snabb lunch, god mat. 55 kronor. Kocken där är fantastiskt professionell och maten görs med kärlek. Det känns lite orättvist att recensera en lunchupplevelse man tar med sig upp i jobbköket, men jag hoppas att få återkomma om jag stannar kvar där och äter buffén i deras mysiga lunchmiljö. Anmärkning: Jag vill ha min senap i skålen, inte på flaska.

David
”Bröd-, ost-, tomat-, skink- och räk-” aka Bussola- aka ”klump i magen”-lunch! Men det gjorde igenting. Jag hade varken ätit eller druckit sen tvåtiden natten innan och då bestod intaget av en Heineken-öl (”haha han dricker Heineken i flaska, vilken wannabe-hipster etc” kul kul, verkligen).

Trevlig lunch! Piazza di Spagna liksom, vem går hit? Det var vi och pensionerade damer som tagit lugna linjen ner hit från Oxbacken för att ta ett glas rött. Eller var det kanske lite pannkakspunsch?

Karl
Torsdag är lika med OTL. Ja inte för mig men för Viktor. Han skall ju envisas med att varje torsdag gå till Två lingon och blåbär då de har "så jävla god ärtsoppa" där. Då jag själv är av inställningen att en riktig lunch inte skall avrivas i personalmatsalen på arbetsplatsen så föreslog jag att vi skulle gå på klassisk pizzalunch, ett förslag som i första sekund inte verkade uppskattas av David och Tommy, men som efter lite eftertanke godtogs och Di Spagna äntrades.

Di Spagna är en av få lunchrestauranger i stan som fortfarande tillämpar fullständig bordsbetjäning och det är något som vi på Trevlig lunch uppskattar! Mycket fin service, men även helt ok pizza levereras!

Såhär i efterhand kan jag tänka mig att Viktor blev lite besviken på sitt restaurangval. För på Två lingon kan man då icke få en skvätt punch till ärtsoppan!
Tommy
Piazza di Spagna! Sjukt otippad lunch. Tog en riktig originalare aka pizzornas pizza aka Margherita. Di Spagna är i det närmaste en institution inom Västerås restauranger och stället känns verkligen unikt. Väggarna är fullproppade med stämningsförhöjande attiraljer och personalen är snälla 60-åriga gubbar som går runt och myser. Allt serveras till bordet och man behöver inte göra nåt förutom att sitta, äta och ha trevligt. Bara en sån sak att man kan få punch till pannkakorna.
Trevlig lunch!

Onsdag, 17 sept.


Dagens meny:
Strada. Pasta med broccoli, zucchini, lök, paprika, soltorkade tomater, vitlök, chili och olivolja
Gorgo. Köttfylld tortelloni i gorgonzolasås
Romana. Pasta med rökt skinka, mozzarellacheddarost, färska tomater, vitlök, chili och olivolja
Salmone. Pasta med lax och blandad lök i saffransås
Zuppa. Potatis- och purjolökssoppa med fetaostcreme och vitlöksbröd

Viktor
Den klassiska laxpastan var idag en extra krämig historia. Jag vill tro att den annars så fantastiska saffransåsen dragit i kastrullerna någon minut för länge. Ett stort glas citronvatten, bra sallad och gott kaffe (och den lite knapriga mintchokladen till) bidrog dock till en trevlig lunch. Som så många gånger förr. Märk då att jag ätit denna rätt två gånger över en tredagarsperiod. Lax må vara en enkel fisk att tillaga, men ändock så väldigt god!

David
Ja det blev tydligen pasta idag igen. Fast på riktigt nu.

Salladen på Limone är alltid lite skum. Den är väl god, typ? Isbergssallad med vitlöksdressing. Fast å andra sidan hade de inte fått plats med en salladsbuffé någonstans där inne så; ok då. Pastan (jag tog Gorgon) smakade ost och var tyvärr lite mäktigt, som en klump i magen. Hade jag tagit Zuppan hade det varit en grym lunch. Zuppan var en höjdare sist jag åt den. Kaffe med chokladmintbit efter maten satt inte fel heller.

Personalen verkar tycka att det är kul att vi är där ofta. Så kul att de måste "skämta till det" med Tommy. ”Nu får ni snart inte komma hit mer, zuppan måste räcka till de andra gästerna också!”. Jo preci.

Karl
Idag blev min Zuppa-premiär.
Limone förtjänar ett mycket gott betyg för sin fantastiska lilla sallad (se bild) men framför allt för en mycket fin Zuppa. Det enda jag saknade var en beskrivning i hur jag skulle använda mig av fetaostcremen. Skulle den ner i Zuppan eller upp på vitlöksbrödet? Frågetecknen kvarstår.

Tommy
Har äntligen övertygat Karl om att Zuppan på Limone är the shit. De dagar den är vegetarisk alltså. Brödet man får till är ju fantastiskt även om det gärna kunde vara en eller två skivor extra. Har faktiskt inget alls att klaga på idag förutom att jag har lite ont i ett svullet vänsterknä. Det kan man ju inte beskylla Limone för men det bidrog ändå till att lunchen blev ett snäpp otrevligare.

Tisdag, 16 sept.


Dagens meny:
Chili con carne med bröd
Kaffemarinerad kyckling med potatisragu
Färskostfylld canneloni med tomatsallad och ostsås

Viktor
Det var ett tag sen senast jag var på Strike. Då pryddes borden med glas som räckte ända ner i bordet, och betalningen innefattade en blick in i köket. Detta var som bortblåst idag, när vinglas stod som gravstenar över det tomma restauranglandskapet, mörkningen av mutor till hälsovårdsinspektörer tvingat kassan att byta rum och man tror man fått lapskojs när det egentligen är chili con carne (se bild) på tallriken. Hemskt. FL!

David
Pasta med ostsås och zucchini. Vad är dealen med zucchini? Vem tycker egentligen om zucchini? Dagens lunch matmässigt var ingen höjdare, men en väldigt trevlig lunch annars. Bra sällskap och så menar jag. Salladsbordet var fint också, fast det berodde nog mer på att vi var först på plats så allt var orört.

Gott kaffe kan dom göra i alla fall.

Joacim
Idag tog jag det vegetariska för en gångs skull. Oströra med zucchini och ett par ruccolablad. Är det för mycket begärt med lite substans i maten man snällt betalar 88 kr för? Jag känner lite att jag borde rackat skiten och skrivit en låt om det.

Karl
Ibland verkar det som att Strike gör något fel när de lagar sin ostsås, men samtidigt kan jag inte låta bli att gilla den. Och Loka citron i vinglas, jo jag tackar. Det är ju nästan som öl i vinglas - om än inte riktigt lika festligt.

Tommy
Strike är nog mitt favoritställe. I innerstan alltså. Idag var väl väl ingen höjdare men det smakade ändå bra. Saltbrödet var en hit. Lokan står som spön i en tunna med is. Lunch-jiggy!

Dagens enda klagomål från min sida var att det inte bjöds på några kakor till kaffet. Skandal! En kaka (eller två) vill man ju gärna ha för matsmältningens skull.