Fredag, 24 Okt.

Dagens menu
Fisk- och skaldjursgryta med lime-crème fraiche
Ört- och vitlöksmarinerad fläskytterfilé med choronsås
Bön- och linsgryta med vitlöksbröd

Viktor
Jag tror min kollega har någon typ av förbannelse över sig. Varje gång han följer med på en trevlig lunch tycks resten av gänget komma sent till mötesplatsen. Så även denna gång. Vi vandrade över berg och dal för att komma upp till Djäknebergets restaurang. Där åkte han den där Bingolottssäljande permobilisten, tillika Liverpoolsupporten, runt och tjoade. Onekligen en surrealistisk upplevelse. Maten var väl god, men syrligheten i såsen tog över. Dessutom tycker jag inte att TV-shop-vitvarukokt blomkål är sallad nog för att räknas till en tallriksmodell. Trevlig lunch!

David
Fredagslunchen är ständigt veckans höjdpunkt och idag skulle vi besöka en favorit i repris; Djäknebergets restaurang. Det var kallt och blåsigt att gå ända upp dit så det hela började ganska otrevligt. Men väl där kände krögarna igen oss och frågade om det var ”mellanölslunch idag igen?” vilket genast fick oss på bättre humör. Dels den trevliga gesten att komma ihåg våra plyten och dels det välbekanta ordet öl. Dessvärre kände jag mig stressad idag och hade inte ro att sitta kvar efter kaffet och ta en fredagsöl. Karl och Tommy stannade dock kvar en liten stund och Karl beställde in en trevlig 4:a Baileys. Trevlig lunch!

Karl
Fredagslunch med säkert kort! Djäknebergsrestaurangen är som vanligt till belåtenhet med mycket gott bemötande från personalen. Vi blev tilldelade ett mycket trevligt bord samtidigt som servitören igenkännande frågade om det var ”mellanölsfredag idag?”.

Jag måste säga att lunchen idag blev riktigt trevlig, för att inte säga himla trevlig, då Viktor som vanligt lyckades höja upp stämningen rejält med sina vardagliga iakttagelser! För att nämna en utav dessa så drog han en liten variation av sitt klassiska musslor-är-afrodisiakum-skämt. Det hela blev mycket uppskattat och vi drog alla ordentligt på smilbanden!

Tommy
Fredag! Den lite extra trevliga lunchens förlovade dag. Ett glatt gäng gav sig iväg till djäkneberget med tomma magar. Och vi blev såklart inte besvikna. Eller nu vet ju inte jag vad de andra har skrivit så jag kan väl begränsa mig vid att jag i alla fall inte blev besviken. Även om det utlovades linser i grytan fast jag bara såg till kikärter och kidneybönor. Nåväl, det blev en ytterst trevlig lunch med perfekt längd. Runt 1,5 timme ca. Vi pratade lite om det på vägen hem att det är skönt att inte rulta ut från lunchen med alltför uppspänd buk. Man måste låta allt sjunka ner för att sedan på vägen tillbaka till jobbet fullt ut kunna njuta av den friska höstluften som piskar kinderna. Trevlig helg!

Torsdag, 23 Okt.

Dagens meny:
Honungsglacerad lax med vitvinssås och pressad potatis
Korvstroganoff med paprikaris
Paj med fläskfilé, grönsaker och grönsallad
Pizza O sole mio

Viktor
I morse snoozade jag. Sen sov jag lite till. För att jobba ifatt den tiden valde jag idag att gå på OTL. Dum som jag är gick jag tillbaka till Två lingon och blåbär, trots det missnöje jag känt på senare tid. Idag serverades det naturligtvis ärtsoppa och pannkaka, men även köttbullar med potatis, gräddsås och lingon. Jag brukar gilla den rätten, men bara om köttbullarna är nog saftiga, och speciellt om potatisen är i mos. Pannkakorna kunde jag inte låta bli, så jag lade på två stycken ovanpå resten och tryckte till locket på min s k "matlåda".

En kollega åt spaghetti med köttfärsås upptinad från fryst. Han påstod att den fortfarande var ljummen trots att den värmts i mikrovågsugnen i över fyra minuter! Skandal! Jag började med att ta de två pannkakorna i varsin tugga. Den andra sade ganska mycket om mig som människa. Jag sade "kolla här då" och drog in den i käften. Det var kul. Köttbullarna var för torra, potatisen för fast. Saltade och pepprade om vartannat men det blev aldrig riktigt bra. Gräddsåsen var som gräddsås ska vara, och lingonen som lingon. Måste säga att det – trots allt – inte var en speciellt otrevlig lunch, med tanke på sällskapet och pannkaksstoryn. Otrevlig lunch!

David
PL igen. Fast idag på ett bra sätt. Vi gick till Ruffino och åt lunch hängandes ca 10 meter ovanför stora gatan. Jag åt ”dagens pizza” som var något med salami och paprika. Den var väldans god om jag får säga det själv - och det är klart jag får, det var ju inte jag som bakade pizzan.
Krögarna skämtade mycket med oss, speciellt mannen som kom och delade ut bröd. ”Jokern” tror vi han kallas av sina arbetskamrater, eller i alla fall kallar vi honom det. När Tommy skulle ta bröd så småskrek Jokern:
- Bara ett bröd!
Och sedan snudd på gapskrattade han. Vi skrattade mer åt än med honom. Men det blev ändå trevligt vid bordet efter det. Trevlig lunch!

Karl
Pizzalunch, skämtlunch, brolunch – kalla det vad du vill! På Ruffino serveras god lunchpizza på hög nivå. Färska ingredienser med speciell tanke på champinionerna gjorde detta till en mycket smakfull upplevelse. Ett plus också för Ruffinos pizza-to-plate-ratio, det vill säga – det gick att titta på pizzan utan att någon del av den ramlade ut över tallrikskanten! Trevligt!

Just det, det till en början tveksamma ”bara-ett-bröd-skämtet” som servitören körde med godtogs tillslut efter vi märkt att hela jargongen bland Ruffinos personal är skämtsam, men på ett trevligt och avslappnat sätt. Om du vill ha en kul pizzalunch i annorlunda lokal så skall du absolut ge Ruffino en chans!

Tommy
Äta pizza på en bro kan aldrig vara fel en dag som denna. Torsdagar är generellt en slödag för ”lunchgänget” eftersom två av oss jobbar onsdagsnätter. Så pizza dessa dagar är en ypperlig lunch. Jag har aldrig satt min fot inne på Ruffino förut trots att man otaliga gånger passerat där under det så kallade ”varvet” som tar en genom hela Multicenters härliga ensemble av affärer och caféer.

Vi slog oss ner och det var precis som vi tänkt. Ypperlig service och ett och annat skämt från personalen. Detta hann de med trots att varenda bord var upptaget. Pizzan var riktigt god och kaffet kom typ 1,3 sekunder efter att vi i kör svarat ”JA!!” på frågan om vi ville ha kaffe. Det höll på att bli en liten skäggfadäs där i slutet men det var ingen som riktigt uppfattade vad som hände. Trevlig lunch!

Onsdag, 22 Okt.

Dagens meny:
Pastagratäng (strimlad biff, och kyckling, grönsaker och grädde)
Stekt strömmingsflundror med smak av senap och dill med potatismos
Grillade kamben med bbqsås och coleslaw
Gräddkokt viltskav med kokt potatis eller potatismos och gele
Vegetariska burritos med sallad och vitlöksås

Viktor
Ludwig Boltzmanns formulering av den lag Jožef Stefan presenterade 1879 är den mest betydelsefulla inom området termisk strålning. Enligt den är strålningens effekt proportionell mot temperaturens fjärde potens, T 4, där T0. ε är en konstant som ligger i intervallet (0,1], och är en faktor som avgör hur mycket kroppen strålar. För en perfekt svartkropp använder man ε = 1.

Med tanke på att Bellmans inte är någon perfekt svartkropp fanns det ingen anledning till oro, men den kvävande – nästintill demoniska – hettan präglade onsdagens lunch mer än vad vi kunde klara av. Detta var gynnsamt för mig med tanke på att jag brukar vilja gå lite tidigare än de andra. Trevlig lunch!

David
Viltskav med potatismos och rönnbärsgelé. Det är väldigt gott! Att maten, eller i alla fall den här rätten, var så pass god vägde det upp bufféserveringen och trängseln som ingick i det lilla rum där buffén fanns placerad. Det vägde dock inte upp att vi fick sitta i växthusavdelningen och svettas ihjäl. Eftersom det var så varmt åt vi väldigt fort, allt för att komma ut så fort som möjligt. Med all förlorad lunchtid gick vi en veva på stan och tittade på ingenting. När vi kom tillbaka till kontoret hade det gått precis en (1) timme. Kortlunch!

Till vår, eller min och Tommys i alla fall, stora förtjusning kom vi i tid till Rampages rush hour mix på BBC 1xtra, något som inte hänt på länge. Trevlig lunch!

Karl
Feliz burrito-almuerzo de hoy las invitaciones a Bellman. Muy bonito con un poco de burrito! Sin embargo, es un poco lamentable que la barra de David placa antes de que él había tiempo para comer la cena. De todos modos, no debe quejarse de sutilezas tales como el café servida excelente bueno si un poco de limón-desmenuzable sueños!

Yo estaba gratamente sorprendido por la agradable Bell-factor y sin duda visitar el restaurante de nuevo. Niza almuerzo!

Translation de Sueco

Tommy
Det var många bud på var vi skulle kasta i oss käk idag. Det blev så småningom Bellman. Ni vet det där stället som man aldrig skulle gå till och dricka en öl även fast de har en bättre terrass ur solsynpunkt än det stället man alltid går till och dricker en öl. Idag hade de en vegetarisk burrito med vitlökssås på veg-menyn. Den smakade väl helt ok men jag hade gärna sett att den hade lite mer trycka i smaken. Den var lite mjäkig.

På det hela taget hade vi en rätt trevlig lunch även om den inglasade terrassen kändes mer som ett växthus i höstsolen. Vi verkar dessutom ha lagt till oss med den dåliga egenskapen att äta för fort så lunchen endast blir runt timmen. Detta åtgärdades idag genom att vi gick en sväng till Team Sportia för att titta på innebandyklubbor. Min gick nämligen av förra söndagen när Bele tyckte att det skulle vara kul att trampa på den. Trevlig lunch!

Tisdag, 21 Okt.

Dagens meny:
Thailändsk lunchbuffé

Viktor
Ching chong för fan! I dag åt vi asiatiskt och det var grymt. Jag åt sådana vita stora chips och kycklingklubbor och skit. Vad är dealen med kycklingklubbor? Är inte det typ USA:s nationalrätt? Ändå tillhör de en thaibuffé? Vem började egentligen med kycklingklubbor? Fred Flinta? Ibland fick man ducka för blad, ibland fick man ducka för lampor. Det var en mysig liten håla vi besökte idag. Trevlig lunch?
David
Idag gick vi till thaihoran. Ja jag vet, det är inte speciellt pk att kalla stället för thaihoran. Men faktum är att vi inte riktigt vet vad stället heter (ja resten av Trevlig lunch-redaktionen har googlat namnet innan dom skrev sina inlägg).
- Ska vi gå till thaihoran?
- Tre? Club Ascot?
- Ja, typ... thaihoran. Du vet. Vad heter det egentligen?


Maten är riktigt bra där, jag är förvånansvärt nöjd! Vi var där i somras, när det var nyöppnat, och åt och var nog egentligen nöjda även då, men det har tagit fram tills nu för ett återbesök. Hoppas vi går dit oftare - trots julgransbelysningen och den lilla hyddan man måste huka sig in i för att hämta mat. Jag tycker av någon anledning att asiatisk mat oftast är lite godare än annan mat. Hoppas vi kan äta sushi snart också. Trevlig lunch!
Karl
Gå-runt-och-leta-lunch-lunch idag! Ruffino hade inget vegetariskt på menyn, Mongolian är enligt utsago oljelunch och thaistället på hörnet Sturegatan/Smedjegatan tar inte kort så det fick bli en riktig gammal klassiker; Chaiyo thai - det där nya stället på Smedjegatan ni vet. Efter tveksamhet i dörren bestämde vi oss för att gå vidare igen, men precis innan vi hunnit ut blev vi snabbt infösta igen av ägaren som frågade:
- Letar ni efter bord?
Javisst gjorde vi det, och som i ett trollslag stod ett bord framför oss, med stolar och allt. Fantastiska vårrullar och vårtrianglar dukades fram, ris och tvåtusentalets ketchup kom till i långa banor! Vatten med bubblor och citroner, kola och tabletter, kaffe i soppskålar. Kan jag betygsätta detta med annat än trevlig lunch? Nej just det - Trevlig lunch!
Tommy
Jag har tjatat sen Trevlig lunchs (lunchs?) begynnelse att vi ska gå till Chaiyo Thai och käka. Jag har generellt lite svårt för thaimat men det här stället gillar jag. Jag har dessutom hört från säkra källor som besökt Thailand att det smakar exakt som maten gör i nämnda land.

Jag åt lite nudlar, ris, grönsaker och mycket trevliga vårrullar. Plommonsåsen man fick till var himmelsk. Jag har aldrig provat plommonsås förut så här gjordes ett djärvt move. Jag är i och för sig inte rädd för att testa mat rent generellt så så modigt kanske det inte var… Vart vill jag komma? Tja, ingenstans verkar det som. Såsen var i alla fall god. Och julgransbelysning bjöds det på. Och krögar’n bor granne med DJ Large i Uppsala. Trevlig lunch!

Det enda klagomål jag har är att taket ovanför buffén inte är anpassat för en 1,90 lång ranglig man från gnällbältet. Ducklunch! Överlag blev det en ganska stormig tillställning då vi som vanligt diskuterade framtiden på Trevlig lunch. Vad är nästa steg? Vad säger ni folket?

Måndag, 20 Okt.

Dagens meny:
Greca Pasta med färska tomater, fetaost, rödlök, gröna oliver, vitlök och olivolja
Paradiso Pasta med kyckling och bacon i currysås
Ventricina Pasta med stark italiensk salami och mozzarella-cheddarost i krämig tomatsås
Pescatore Pasta med räkor, musslor och färska tomater brässerade i vitt vin och vitlök
Zuppa Krämig sparrissoppa med vitlöksbröd och fetaostcreme

Viktor
Ingen aning om vad jag ska skriva. Jag åt typ blötdjur och torrt bröd. Inget salt på brödet, inget salt i maten. Men det var OK. Kaffet var gott och jag glömde betala när jag gick. Cool som jag är gick jag tillbaka. Hejdå. TREVLIG LUNCH!!!!!!!!!!!!!!

David
Säkert kort på måndagar brukar vara en hit. Det fick bli Limone, eller ”Lim1” som en del av oss alltid skriver på gruppchatten när vi bestämmer var dagens lunch ska intas.

På Trevlig lunch har vi listat ut att om man vill få bord och fräsch mat bör man gå på lunch lite tidigare än andra. Halv tolv är därför ”vår tid” då vi brukar ge oss ut. Problemet vi upptäckte var att resten av staden verkar ha börjat luncha redan klockan elva då Limone var nästan fullt när vi kom. Vad är dealen med det? Det är kanske för att Limone är en så pass populär restaurang så att alla har lärt sig att man måste komma tidigt för att få ett bord. Vilket är kul för Limones del, att det går så bra det vill säga.

Lunchen var som vanligt god. Jag tog inte zuppan idag för jag inte är så speciellt förtjust i sparris, men Tommy, som tog zuppan, var som vanligt mycket nöjd medan jag, som tog kyckling- och currypasta, var lagom nöjd. Måndagsnöjd. Välkommen till en ny Trevlig lunch-vecka, nu kör vi! Trevlig lunch!

Karl
Idag blev det ”Greca” till lunch. Bra som vanligt på Limone, man vet alltid vad man får. Jag kan nog utan att ljuga säga att det nog är det bästa pastastället i stan. Under lunchen diskuterade vi lite hur Limones lunchmenysystem fungerar. Vi har kommit fram till att de tillämpar någon typ av roterande schema för menyerna, inte minst då en liten avslöjande trea på menyn indikerade att just detta var meny nummer tre. Men hur många menyer finns egentligen med i rotationen? Tre, fem, tio, eller kanske rent av 100 menyer? Vi är väldigt intresserade av att veta hur detta egentligen går till så om ni har någon information om detta, vänligen informera oss! Eller ja, det räcker egentligen med att informera mig om nästa gång potatis- och purjolökszuppan serveras. Trevlig lunch!

Tommy
Limone är oftast ett sure shot. Så även idag när det bjöds på zuppa för min del. Den var riktigt krämig och fin. Väldigt varm dock så det tog lång tid att äta den. Men det gjorde inte så mycket då det alltid är bättre o ta en lång lunch jämfört med det motsatta. Kan nog inte tillägga så mycket mer så jag utbrister helt sonika i ett rungande TREVLIG LUNCH! Trevlig lunch.

Joel - Gästlunchare
Efter en armbåge i solar plexus och ett utspillt vatten, var det dags att avnjuta en Paradisio (Penne med kyckling och bacon i currysås). Ska detta vara paradiset, skicka då mig till helvetet. Nej då, så bedrövligt var det inte, men inte var det något som Sankte Per skulle tillagat. Det var väl inget direkt tryck i curryn och sen tycker jag att det var stora och torra kycklingbitar, annars smakade det som pasta i currysås brukar göra. Atmosfären var; ganska högt sorl med lunchtempo i serveringen, vilket får bli ett plus i kanten. Maten är ju det vitala, servicen är ju något man betalar extra för på kvällen. Kaffet var mörkrostat, till det fick man en chokladknapp. Tummen ner. Kakor vill man ju ha och mellanbrygg. Annars får jag lov att tacka för en trevlig lunch!