Fredag, 28 Nov.

Dagens meny:
Sallad
Mackor
Keso
Avokado et cetera

David
Hälsotallrik! Vääldigt teerist!!1 Trevlig lunch!

Karl
Nu har jag inte tid att skriva någon blogg för jag ska på 3-fika! Trevlig lunch!

Tommy
Idag hade vi väldigt dåligt utgångsläge vad gäller lunchställe för ingenting kommer någonsin klå gårdagens gastronomiska upplevelse. Ingen hade förslag på var vi skulle gå när Karl kläckte ur sig Coffeehouse by George. ”Javisst”, tänkte vi och började spatsera dit men då började plötsligt Karl bli en mycket hängiven motståndare till nämnda café. På ca 3 hundradelar hade han totalt ändrat åsikt men nu fick han bita i det sura äpplet och snällt följa med. Dessutom hade vi inte tid att ändra oss för London-Jocke, som hade slagit följe, har alldeles för stressat jobbschema för att gå runt och botanisera bland utbudet av restauranger utan måste ta första bästa.

Jag käkade vegetarisk paj som smakade helt ok. Möjligtvis var portionen lite snålt tilltagen vilket kändes lite skumt med tanke på att tallrikarna vanligtvis brukar vara överfulla av föda. Vi gick sedan till det klassiska Systrarna Ericsson för en kopp. Köpte även en pepparkaka för 20 spänn. ”Oj, det var dyrt!”, tänker ni säkert och det gjorde jag också. Tyvärr tänkte jag så först efter jag hade lämnat över min surt förvärvade tjuga. Trevlig lunch!

Torsdag, 27 Nov.

Dagens meny:
Falafel
Grönsaksbiff
Bulgur
Grönsaksgratäng
Helstekt potatis
Baked beans/böngryta
Lins- och mangobladsoppa
Stekta tomater med mozarella
Kikärtsröra
Pastasallad
Pizzasallad
Couscous-sallad
Tapenade
Hoummous
Tzatziki
Frukt
Bröd

David
Helt sjukt, vem äter lunch på Vegagrillen? Det känns lite konstigt att tycka Vegagrillen är bättre än till exempel Varda, Strike, Limone et cetera som ändå är etablerade och allmänt erkända som bra restauranger, men den vegetariska buffén som var uppdukad på Vegagrillen var superb. Hit kommer vi garanterat att gå någon gång i veckan.

Visst, ni hör att jag är väldigt positiv till dagens lunch, men jag kanske inte skulle åka bil sju mil för att få äta på Vegagrillen igen som ”Man, 27 år” gjort enligt hans kommentar på Cint.se:
– Kanonställe att besöka. God mat kombinerat med trevlig personal som servar en på ett utmärkt sätt. Jag blir alltid mer än nöjd när jag besöker Vegagrillen. Jag har vid ett flertal tillfällen åkt 7 mil enbart för att äta en god måltid här.

Karl
Idag var vi på Västerås hittills bästa restaurang. Är det inte märkligt att höjdare som till exempel Sportköket och Djäknebergsrestaurangen skulle få storstryk av ett gatukök? Ta en titt på menyn bara.. Kan det bli bättre?

Jag kommer inte att gå in närmre på beskrivningen av maten utan går istället direkt på summeringen;

Jag rekommenderar starkt att ni besöker Vegagrillen för nästa lunch, och de är verkligen, precis som de själva beskriver sig, ”stans nyttigaste gatukök”, och som om inte det vore nog, så har de också stans just nu godaste mat. Trevlig lunch!

PS. Nästa gång lovar jag att göra en lång utläggning rörande problematiken med de stillastående rulltrapporna under Ringvägen. Men det får bli nästa gång, som sagt.

Tommy
Idag hände något roligt. Vi gick och käkade lunch! Inte vilken lunch som helst heller utan vi gick till Vegagrillen, trots att det inte är snabbmatsvecka. Jag hade tidigare i veckan sett i den lokala blaskan att Vegagrillen börjat servera en vegetarisk lunch och var vi ju bara tvungna att testa.

Ni ser ju själva på menyn att det fanns massa att välja på och man fyllde rätt snabbt upp tallriken. Jag tog nästan av allt och kan bara säga att det smakade sjukt bra! Det var inte igår man kunde vältra sig i en helvegetarisk buffé i Västerås så detta eminenta initiativ var väldigt efterlängtat. Jag är mycket nöjd och kan rekommendera alla ett besök! Kommer definitivt att besöka Vegagrillen igen. Trevlig lunch!

Onsdag, 26 Nov.

DET BLEV FEL IDAG. DET GÅR INTE. MAN MÅSTE PROVA MED RÄTT.

Tisdag, 25 Nov.

Dagens meny:
Zucchine - Pasta med strimlad vitlöksfräst zucchini, parmesan och färska tomater
Carbonara - Pasta med bacon och svartpeppar i parmesanostsås
Pollo - Pasta med kycklingfilé, champinjoner och chili i tomatsalviasås
Tonno - Pasta med tonfisk, fetaost, gröna oliver, färska tomater, vitlök och olivolja
Zuppa - Siciliansk kryddig spenat- och vitlökssoppa med vitlöksbröd

David
Limone är Italiens äldsta skidort, belägen i regionen Lombardiet. Limone var reservort till OS 2006. Skidåkning finns på tre berg. Åkningen är på ganska låg höjd (cirka 2000 meter) vilket gör att skidsäsongen är ganska kort. Det är även en restaurang i Västerås som serverar fantastisk soppa, eller zuppa som dom kallar det för att vara lite sådär extra bajsnödiga av sig. Trevlig lunch!

Karl
Det var ju himla tråkigt att Viktor inte kunde vara med idag, men som tur var så kunde hans bror ansluta istället. Ja, nu var ju detta för det första inte planerat och för det andra så satt inte brodern ens vid vårt bord utan istället vid bordet bredvid. Vid samma bord satt också den man som Viktor alltid refererar till som ”Världens roligaste människa”. Tyvärr har jag aldrig fått chansen att träffa honom så jag får lita till Viktors omdöme.

Jaha, vad hände det för annat kul? Ja, över fönstren på fasaden hade Limone satt upp nya korgmarkiser. De var mörkgröna med ”Limone” i vitt. Snyggt och sobert. Och så träffade vi Pluto-lunchgänget också. Kul! På hemvägen hände det absolut inga roliga saker, förutom att vi såg en affisch som Tommy hade gjort. Den var jättefin. Trevlig lunch!

Tommy
Zuppa på Limone börjar bli en riktig klassiker. Och det är inte oförtjänt för den är ju verkligen god, för att inte säga ”himmelsk”. Idag var den en kryddig variant som verkligen värmde bra efter helvetespromenaden dit.

Veckans inofficiella tema är ju trivsel och vi diskuterade huruvida det är trevligt på Limone. Det är ju väldigt hookat där och de har ju helt klart en tanke med inredningen men jag vet inte om jag skulle klassa den som trivsam och då tänker jag mest på mysfaktorn. Jag tror att vi kom fram till att när det snöar ute och är riktigt kallt så känns det mycket mysigare att sitta på ett ställe som egentligen är fulare. Typ nåt ställe som har mycket antik inredning. Trevlig lunch!

Måndag, 24 Nov.



Dagens meny:

Pasta Madagaskar
Pocherad alaskapoloc i äggsås med kokt potatis
Frukostkorv med rödbetor, kapris och lök samt kokt potatis
Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan och jordnötter) med ris
Vegetariska morotsbiffar med löksås och pressad potatis

David
Idag var vi på restaurangen med den kände svenske skaldens namn, restaurang Bellman. Det var inte lika varmt inne på restaurangen idag som sist, tack och lov. Vi blev placerade långt inne i lokalen också där det var riktigt trevligt. Väggarna bekläddes med text skriven i gotisk stil som behandlade att en sup för att glömma bekymren är bra. Mycket fint och hemtrevligt!

På Bellman tillämpar dom CBM-system direkt i dörren vilket bildar en liten kö för att komma in. Dessutom är det enda vägen ut från restaurangen så det är ganska knöligt att äta här. Matbuffén är placerad lite dumt också så hela proceduren att betala för sig, ta bord, hämta mat samt dryck är väldigt jobbig och frustrerande. Men när man väl sitter på plats är allt frid och fröjd! Eller i alla fall fram tills att man inser att man glömt hämta bestick och måste ge sig ut på nya äventyr längs de oändliga korridorerna. Trevlig lunch!

Karl
Ja så här när ”trivselveckan” skulle inledas kunde inget passa bättre än att inta lunchen på Bondtorgets pärla; Bellman. Det tål att tilläggas att vi den här gången inte tog plats i den inglasade/-plastade terrassavdelningen utan istället inomhus på riktigt. De har lyckats få till det med en lite ”gammeldags” inredning; imma på fönstren, kamin samt böcker i stil med Nordisk familjebok utplacerade lite sporadiskt i lokalen. Jag må säga att det var riktigt trivsamt där inne och inte gjorde den bitande kylan med snöstorm utanför fönstret det sämre. Ja, alltså då enbart för trivsamhetens skull, för när vi var tvungna att lämna restaurangen och kom ut i ovädret så var det givetvis så fruktansvärt hemskt som vi kunde tänka oss, fast värre. Usch och fy. Helvete. Trevlig lunch!

Tommy
Det var en gång fyra män som gått vilse på det fruktade Storberget. I flera dagar hade de gått i cirklar och nu började frustrationen och rädslan sprida sig.

- Nej nu måste vi göra något, sa en av dom vid namn Karl. De tog på sig telemarkskidorna och körde på vinst och förlust lite offpist över Bondtorget tills de såg en fjällstuga djupt begraven i snödrivorna. Stället de kom fram till hette Bellmans och serverade passande nog lunch just när de kom.

-Åhh vad skönt att komma in. Och god mat har de också, utropade den lite yngre (fast ändå äldsta) av dom. David som han heter tog kommandot direkt. Fyra dagens och fyra stora stop mjöd tack, sa han till servitrisen och hittade ett bord nära brasan.

Under tiden de väntade på maten tog de för sig av den generösa salladsbuffén.
- Det här satt som en smäck, sa den världsvana och coola Tommy.
- Instämmer till fullo, sa Loffe som fjällturen till ära hade slagit följe med de andra tre.

Maten kom in inte långt senare och de fyra vännerna började så sakta att tina upp. Man skålade och ljög och precis när stämningen var som mest på topp slog de ihop sina stop och skanderade tillsammans ett högt och ljudligt TREVLIG LUNCH!