Fredag, 3 okt.

Dagens meny:
Stekt fläskkarre med klyftpotatis och bearnaisesås
Pocherad pangasius med kokt potatis och skaldjurssås
Stekt qournfilé med klyftpotatis och djävulssmör

Viktor
De andra hade gått i förväg till Konserthusets matsal och jag slöt upp med dem när de hade i runda slängar två femtedelar kvar av sin portion. Jag ställde mig i kön och fick maten. Maten var kall och äcklig.

Konserthusets matsal är som en skolmatsal. Nej, just det, det ÄR en skolmatsal. Tusentals små råttungar svällde fram bakom kyldiskar och mattantshucklor. Sen åt vi någon jävla kaka på Systrarna Ericsson och den var kall fast den gravida tanten i kassan micrat skiten. Trevlig lunch

David
Lunch på Fryxellska skolan. Nej jag menar Rudbeckianska Gymnasiet. Nej jag menar Konserthusterrassen. Just det – en skolmatsal. Om ni funderar tillbaka på hur det var att äta lunch under gymnasietiden och sen lägger ni till att det skulle kosta er 70 kr så vet ni hur dagens lunch var. Ljummen och ganska tråkig, inte nödvändigtvis äcklig, bara tråkig.

Karl
Visst, skolmaten var väl helt ok för att vara skolmat, men inte helt ok för att mäta sig emot det förvisso något billigare än vanlig-trevlig-lunch-priset 69 kronor. Dagens (Ja du hörde rätt - den här restaurangen erbjuder faktiskt en ny vegetarisk rätt varje dag. Det kanske kunde vara något för vissa andra restauranger att ta efter. Nu vill jag inte hänga ut några speciella ställen så låt oss bara kalla dem Varda.) vegetariska var värmeskåpslagad quornfilé med värmeskåpsklyftpotatis och nå' djävulssmör och nå' sås. Trots alla värmeskåp, plattor och kastruller misslyckades dock Konserthusterassen att servera maten varm. Lite tråkigt. Men desto roligare att vi "vuxna" fick sitta vid en speciellt avsedd sektion en bit bort från alla skolbarn!

En fredagslunch skall vara trevlig, men var det så trevligt då? Om jag ska vara ärlig så, ja visst, det var trevligt. Men om jag inte ska vara ärlig, ja då var det ganska otrevligt. Trevlig/otrevlig lunch!

Tommy
Hej! Tommy 17 år här!

Satt idag o kollade igenom lunchutbudet och klickade mig in på Konserthuset. Där möttes jag av något väldigt unikt som jag tror de är ensamma om här i stan för så vitt jag vet finns det ingen annan restaurant som erbjuder en vegetarisk rätt per dag. Alla andra kör samma en hel vecka vilket självklart är skandal! Automatisk blockad borde ju appliceras på dessa så kallade matbespisningar men då skulle man ju inte kunna äta någonstans knappt...

Maten var väl sådär men vi slapp i alla fall sitta bland skolungdomarna även om det var nära att jag blev tagen för en småfinnig målbrottstjomme i andra ring.

Hejdå! Nu är det helg och då slipper man äta lunch. Trevlig helg! TH!

Torsdag, 2 okt.

Dagens meny, 2 rum & kök:
Lasagne med ostsås
Stekt laxfilé med skagenröra och kokt potatis
Ärtsoppa och pannkakor med grädde och sylt
Falafel med ris och tomatsås
Veckans sallad ost och skinka
Pizza med salami, paprika och lök

Dagens meny, Två lingon och blåbär:
Ärtsoppa och pannkaka med sylt och vispad grädde
Pepparrotskött med kokt potatis
Pannbiff med gräddsås
Pasta med lax och räkor

Viktor
Efter lite strul på jobbet blev jag stressad och neurotiskt aptitlös och valde att äta barnmat från Två lingon och blåbär. Jag ber om ursäkt om det ter sig som så att jag försummar detta fantastiska projekt, men jag har god kontroll över kurvorna i min författarstatistik. Lika god var inte maten. Ärtsoppa och pannkaka. Det som en gång var bäst, är nu – i kontrast med alla underbara platser vi ätit lunch på de senaste veckorna – ett av stans tråkigaste. Otrevlig lunch!

David
Dagens lunch blev lite som att vandra i en dimma. Vi visste inte var vi skulle ta vägen när vi klev ut från Trevlig lunchs kontor. Först gick vi till Varda och vände i dörren, sen till Coffee house by George fast vi passerade mest. Konserthusrestaurangen verkade skoj efter det, fast där var det fullt med skolungdomar så vi fick vända igen. Även Bredbar tittade vi in hos innan vi tillslut beslöt oss att testa 2 rum & kök.

Personligen trodde jag att 2 rum & kök var någon slags finrestaurang, men det verkar vara ungefär samma deal som Hannas kök, som låg vid Spago, körde med.

För att vara bricklunch var det riktigt gott, jag åt lax och potatis med skagenröra. Hade dom haft lite omdöme och plockat bort 90% av deras inredning samt haft bordsservering skulle jag nog tänka mig att gå hit snart igen. Synd.

Karl
Trevlig gång-lunch. Efter mycket om och men hittade vi fram till 2 rum & kök, en restaurang som en gång i tiden borgade för fin mat och bra service, lite dyrt liksom. I och för sig så kan jag inte säga att jag är så säker på mitt tidigare påstående då jag aldrig varit på 2 rum & kök förut, men så som dagens lunch framstod kan jag inte tänka mig att det kan ha stått till på något annat sätt. Idag serverades falafel med ris. Alltså hade vi lika gärna kunnat äta dagens lunch på Burger corner.

Tommy
Idag fick vi uppleva en lunch som höll på att sluta i panik. Vi velade utanför Varda, trängdes med snoriga ungdomar på konserthuset samt tacklades med barnvagnar på Bredbar. Till slut gick vi i ren frustration till 2 rum & kök som bjöd på en lokal som var inredd enligt mottot ”more is more”.

Maten bestod av falafel med ris och någon sorts tomatsås/rödsås. Det var faktiskt riktigt gott. Riset hade bra konsistens och perfekt sälta. Falafer’n var perfekt dvs inte för torr men inte heller för degig. Kaffet var nybryggt och det bjöds på en trevlig (dansk?) kaka till.

Pricken över i:t var nog ändå när Karl konstaterade att höjden på glasen och brickstället var perfekt kalibrerade dvs man fick in brickan med glaset i upprätt position. TL!

Onsdag, 1 Okt.

Dagens meny:
Pepperoni lovers
Spicy 'n hot
Vegetarisk

Viktor

Jag känner mig sömnig.

David
Det som är bra med lunch på Pizza hut är att; om man är trött sedan kvällen innan så piggnar man verkligen till av att äta bröd och ost. Jag känner mig som ett riktigt energiknippe nu på eftermiddagen. Verkligen.

Som vanligt blev projektet Trevig billunch ut till Hälla och Pizza hut bättre än lunchen i sig. Men det var trots det en väldigt, väldigt trevlig lunch. Trevlig lunch!

Karl
Typiskt nog blev det inget filmklubbsbesök igår kväll så nu lär jag aldrig få reda på vad som hände i Black sheep. Visst, det är väl egentligen rödvinsglaset man dricker under den eftervarande filmdiskussionen som lockar mest, men det kändes ändå något snopet att filmen inte blev av då man sett fram emot att få sig ett gott skratt/rädsla.

Pizzalunch på Pizza hut. Nu hade jag ju dock redan ätit bröd med ost tidigare idag så lunchen blev något mer utav en andra frukost. Trevlig andra frukost! -(lunch)

Tommy
På Pizza hut vet man alltid vad man får. Därför kan överraskningslunch avskrivas direkt. Det kanske är det som är vitsen med snabbmatkedjor iofs, att man på ett säkert och tryggt sätt ska veta vad man får på tallriken. Kaffet är i alla fall världsklass där ute. Mina kollegor var inte lika imponerade men de avnjuter ju sitt svarta guld utan mjölk. Det kanske är så att det är mjölken som är det goda? Måste nog prova att bara dricka mjölk nästa gång.

Tisdag, 30 sept.

Dagens meny:
Sesamstekt fisk med stuvad spenat
Grönsakssymfoni med klyftpotatis
Ärtpurésoppa

Viktor
Riktigt OTL idag. Jag försov mig till jobbet i morse, så jag fick ta en snabb och otrevlig lunch idag (annars skulle jag har varit tvungen att LARMA PÅ NÄR JAG GICK FÖR DAGEN). Jag gick i alla fall till lilla Spicy, och köpte nudlar, kyckling och fläsk och skit. Såsen man får till är god men man pallar typ halva måltiden. Tröttsamt. Brukar alltid ta 13c, men jag hade såpass otrevligt att jag ville slippa äta från EN TALLRIK.

David
Det som är schysst med Sportköket är att man känner sig nyttig när man går dit och äter. Det är en nästan tiominuterspromenad i raskt tempo och väl där möts man av den nyttigaste maten man någonsin sett.

Jag åt någon slags kycklinghistoria med ris som inte ens fanns med på dagens meny. Bara en sån sak – överraskningsmat! Salladsbuffén var, som vanligt, fantastisk.

Om Sportköket och Varda (el dyl) skulle göra en collabo skulle jag aldrig någonsin kunna äta någon annanstans. Sportköket x Varda would dweet!

Karl
Imorse bestämde sig Viktor för att inte komma till jobbet i tid. Jag vet inte om det beror på att han var trött, att han inte ville ha tid över för att äta trevlig lunch eller för det faktum att vi ska gå och se Black sheep ikväll på filmklubben. Black sheep är regisserad av Jonathan King och är inom den något märkliga motägelsefulla genren ”skräck-komedi”. Den skall enligt wikipedia vara ”..made in a similar style to Peter Jackson's early films such as Bad Taste and Braindead.” Vi får väl se om filmen är bra, det lär ju framgå.

Grönsakssymfonin på Sportköket var så bra att jag inte finner några ord. Därav min tystnad om lunchen.

Tommy
Sportköket - trevlig mat i en extremt otrevlig lokal. Kanske en ny slogan?

Vi begav oss iväg mot Sportköket med raska steg där det skulle serveras grönsakssymfoni. Inga små ord inte. Maten var ju bra som vanligt men jag stör mig ändå på skolmatsalsstämningen (kort ord) som omger en.

Och vad är dealen med att man måste gå in i det lilla brickrummet och placera sin disk på olika ställen? Det kanske kan låta som en småsak men jag tillhör de som tycker det är skönt att efter man har ätit klart bara lämna stället så fort som möjligt. Man kan inte låta bli att må lite illa när man proppmätt måste skrapa av tallriken ner i en sopsäck där 537 andra matgäster skrapat ner sin kassler.

Måndag, 29 sept.

Dagens meny:
Ej tillgänglig egentligen men såhär direkt från minnet:
Ugnsbakad falukorv med potatismos
Vegetarisk pyttipanna med rödbets-tzatziki
Nå'n sorts fisk me nå' skinn på

Viktor
Måndag. Äntligen dags för ännu en trevlig lunch! Vi satte oss i en Opel och åkte till Rocklundas restaurang för att äta korv på en plats där alla någon gång gråtit till sport. Jag åt någon konstig pastagratäng som inte var – till skillnad från t ex Real – varm. Sedan testade jag falukorven och potatismoset som hörde till. Moset var riktigt bra, med små sköna smakrika bitar i. Dryck? Mjölk. Kommer kanske komma hit någon annan gång. Ingen aning. Maten var väl god men aja.

David
Idag åkte vi bil till Rocklunda på lunchen. Jag vet egentligen inte varför vi åkte till Rocklunda, det var nog mest för att Stefan tjatat om att det är ”så jävla god mat” där. Hockeylunch - here we come!

Kokt potatis och lax. Maten kan jag egentligen inte klaga på, den var väl god. Men det var absolut ingenting speciellt. Lägger man till att det var buffé (läs slafsiga mattråg och skolmatsalsbespisning) så kan det bara inte bli bra. Dessutom var stället packat med ryska hockeyspelare som smetar smör på hallongrottorna enligt rykten.

Hade lunchen bestått av hockeypulver, lakritspuckar, svett och is som vi trodde på vägen dit hade jag kanske kunnat vara positiv, men icke. Aldrig mer.

Karl
"Det ser ut som en häl." - Tommy om Viktors tallrik med ugnsbakad falukorv.

Tommy
Dags för årets första bortamatch för Trevlig Lunch!

Eftersom vi inte hade tittat på menyn innan vi åkte så muttrade David att det skulle säkert bjudas på is och svett till lunch. Kanske skulle man kunna få lite hockeypulver till kaffet eller utslagna framtänder till salladen (istället för krutonger). Vi armbågade oss fram mellan hockeysvett och ryska bandyspelare (som enligt utsago brer smör på hallongrottorna). Rocklunda bjöd till vårt missnöje på lunch i bufféform. Det vegetariska alternativet kom dock ut på tallrik vilket vi icke-mördare gillade skarpt. Maten var väl en gnutta fantasilös men de ska ändå ha en eloge för att de ens har vegetariskt på ett så manligt ställe.

Stefan
Hemmaplanslunch! Svårt för mig att sätta ett betyg på dagens lunch eftersom jag äter på Rocklunda ca 200 ggr i veckan. Jag kan inte påstå att miljön är så trevlig. Inte blir det trevligare av att ett tjog med kaksugna ryssar snor allt som ser ut som kakor. Men maten idag var riktigt bra för min del, ungsbakad falukorv som är en av mina favoriträtter. Ett stort plus för fri tillgång av dricka och det reducerade priset för mig. Ett minus för skolmatssalskänslan i lokalen. Idag måste jag ge dom godkänt men skulle jag skriva om varje måltid här skulle nog blockaden vara nära. Men en blockad skulle innebära att jag skulle dö, så jag vädjar om att Trevlig lunch-skribenterna har det i åtanke om det skulle finnas en blockad i tankarna. Trevlig hemmaplanslunch.