Fredag, 14 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Sallad
Pasta
Bröd
Oliver
Soltorkade tomater
Bönor
Et cetera...

David
Idag gick vi till Cornetto istället för att hälsa på vår vän jokern på Ruffino. Jag hade åter igen bestämmanderätt av någon outgrundlig anledning och då valde jag just jokern med sällskap. Men tji fick jag.

På Cornetto valde jag dagens pasta; Carbonara. Då Carbonara i regel är en väldigt god pastarätt var det inte fallet idag. Maten var extremt krämig och fet samt klädd i parmesanost. Jag åt min mat alldeles för fort och blev spyfärdigt mätt. Stormar och orkaner, anfäkta och anamma, bomber och granater samt riv mina råsegel är kanske det som kommer i åtanke när jag reflekterar över dagens lunch. Dessutom regnade det. Mycket. Trevlig lunch!

Karl
Idag blev det en Cornetto till lunch, ja ni vet den där glassen från GB Glace. Och ja.. även fast ni kanske trodde de slutat med det så envisas de fortfarande med att stava glass på franska. Trevlig lunch!

Tommy
Återigen hade vi inte bestämt var vi skulle gå vilket är extra jobbigt när det spöregnar och blåser. Till slut (efter att vi än en gång försökt armbåga oss in på Ruffino) hamnade vi på Cornetto. De har en mycket mycket trevlig salladsvariant där man själv får välja ett antal ingredienser. Men det ville vi inte ha så vi beställde in lite pasta. Portionen var väl tilltagen och hade en ok smak. Kanske lite väl tomatig.

Efter lunchen gick vi och tittade på kläder Väldigt trist! David köpte ett par gubbtofflor då David är 85 år och sätter komfort framför stil. De såg dock väldigt sköna ut så jag kommer nog också köpa ett par till slut. Jag införskaffade en tröja medelst kapuschong men Karl försökte sälja på mig en jacka i fulskinn. Kanske köper den nästa gång för enligt Karl måste man köpa ett plagg om man tittat på det tre gånger. Och jag måste erkänna att jag kände mig rätt så tuff i den. Trevlig lunch!

Torsdag, 13 Nov.

Dagens meny:
Fiskgratäng med räkor och dill
Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde
Porterstek
Lasagne
Pytt i panna
Köttbullar med gräddsås
Vegetarisk lunch

David
Ärtsoppa med pannkakor. Torsdagslunchens moder. Att "ärtor med fläsk" blivit torsdagsmat i Sverige beror sannolikt på att fredagen under katolsk medeltid var fastedag och att en sådan dag brukade föregås av en stadig festmåltid. Kokt, salt fläsk var en bas i medeltidens kokkonst och ärtorna var ett festligt alternativ till kål och rovor som till vardags var det vanliga tilltugget till fläsket. Av tradition serveras numera ibland varm punsch till ärtsoppa. Efterrätten är för det mesta någon form av pannkaka.

Tack Wikipedia. Trevlig lunch!

Karl
I en stadshusmatsal i Västerås
bjöds tortilla med sallad och sås
Allt kunde dock ha slutat tragiskt
då menyn som erbjöd vegetariskt
inte var skriven så den kunde förstås

Tommy
Vi irrade runt i ett blåsigt och regnigt Västerås och till slut hittade vi till paradiset Stadshusrestaurangen. Beställde in en vegetarisk pytt som inte var vegetarisk så då fick det bli en skön blandning av potatis, ruccola, melon, tortilla med någon sorts röra, zucchini samt en svampsås. En salig blandning helt enkelt men det smakade helt ok. Btw, att vi trodde att pytten skulle vara av vegetarisk natur berodde på den lite slarvigt skrivna menyn och inte pga att de hade blandat ner mord i maten. Servicen var ypperlig och jag fick till och med en pannkaka av den snälla och skämtsamme servitör’n.

Vi satt och drog lite interna skämt och diskuterade den lite smått öststatsinspirerade inredningen. En mycket angenäm lunch som närmast kan sammanfattas som trevlig. Trevlig lunch!

PS. Säsongens första julmust inmundigades till stor förtjusning!

Erik - Gästlunchare
Knatar in i ett av DDR-Sveriges skapelser denna torsdag tillsammans med TL-crew, en smula livrädd av storköks-moden men jag följer glatt med och ser att allt är grått alla gäster är potentiellt "fula gubbar". Väl inne så slår det mig att jag blir peppad som få när dagens dans är ärtsoppa med PANGKAKOR! Sweet! Jag får in en förvånansvärt god ärtsoppa (men vem fan kan misslyckas, då till och med dom på sån plastkorv på ica för 7 spänn är goda...) och faktiskt ytterst trevliga pannkakor. Jag är skitnöjd och efter lite slevande skitmätt. Trevlig lunch!

Oskar - Gästlunchare
Lunch är ju gott och eftersom jag äter 99 % av alla mina luncher på samma ställe var det mycket trevligt med ett lite udda ställe. Efter visst rännande i regn och blåst hamnade vi på Stadshuserestaurangen vilket kändes halvkul eftersom jag inte är något stort fan av bricklunch. Det visade sig dock bli en mycket angenäm upplevelse då maten bestod av ärtsoppa och pannkaka, barnmat, precis i min smak. Kryddat med lite throwback humor och en kopp kaffe gick jag till bilen med full mage och ett leende på läpparna. Trevlig lunch!

Onsdag, 12 Nov.

Dagens meny:
STRADA - Pasta med broccoli, zucchini, lök, paprika, soltorkade tomater, vitlök, chili och olivolja
TORTELLONI CON POMODORI - Köttfylld tortelloni i stark tomatsås
PROSCIUTTO - Pasta med strimlad skinka, gorgonzola- och persiljegräddsås
SALMONE - Pasta med lax och blandad lök i saffransås
ZUPPA - Potatis- och purjolökssoppa med fetaostcrème och vitlöksbröd

David
Zuppa, eller ”soppa” som man borde säga på svenska blev det idag på Limone! Väldigt trist! Potatis- och purjolökssoppa med fetaostkräm och vitlöksbröd. En succé! Krämen åts idag genom att jag tog en liten klick på skeden som jag sedan fyllde med soppa. Soppan med kräm gled upp i gomseglet medan jag tryckte isär krämen med tungan och kände syran från krämen sprida sig i munnen. Sedan in med lite lingondryck och så sköljde jag ihop härligheterna. Trevlig lunch!

Karl
Idag är det onsdag och det betyder som bekant zuppa på Limone! Förra gången vi intog zuppan så var jag lite osäker på huruvida den tillhörande fetaostcrèmen skulle blandas ner i zuppan eller om den skulle appliceras på vitlöksbrödet, men idag var denna osäkerhet som bortblåst och jag provade båda alternativen. En viss ”Linda” som skall ha varit anställd på Limone vid den tiden undervisade mig nämligen i hur fetaostcrèmen egentligen är tänkt att blandas ner i zuppan men att ”..vi i personalen äter den gärna på brödet..”. Sådana initiativ från personalen ser vi gärna mer av på stadens restauranger, då det är en klar synonym med en riktigt riktigt trevlig lunch. Trevlig lunch!

Tommy
Varför pratade vi jobb hela lunchen idag? Det känns ju lite bortkastat när man väl tar en liten stund utanför kontoret. Ja ja så blev det i alla fall och det gjorde inte så mycket. Det blev ganska trevligt ändå. Vi pratade om räntor hit och dit också. David hade en teori som han nog inte ens förstod själv så jag kan inte återge den på ett vettigt sätt. Men jag tror den gick ut på att man skulle betala räntan med pengar som man tjänade på räntan. Typ.

Zuppan var som vanligt god men jag har kommit på en dålig grej med soppa. Man blir så sjukt varm i kroppen när man äter’t så man känner sig nästan lite sjuk. Började nästan paniksvettas en stund. Trevlig lunch

Tisdag, 11 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig

Viktor
I morse satte jag på mig min vitaste skjorta. Den har nu fyra små tomatröda prickar över torso. Fetaostsås? Vad är dealen med fetaost? Vad smakar fetaost? Vad är skillnaden mellan det och fårost? Jag var inget sugen på den lunch som serverades idag, men ändå beställdejarn! Inget negativt om Chicco alltså, de gjorde rätt rätt till fel person!

Tack Tommy för det eminenta tilltugget till kaffet! Trevlig lunch!

David
Det här börjar verkligen bli veckan av säkra ställen. Igår var vi på Strike och idag gick vi till Chicco. Alla är livrädda för fiaskoluncher efter förra veckans luncher och lunch är ändå dagens höjdpunkt för oss på Trevlig lunchredaktionen så Chicco kändes helt rätt. Här är maten alltid smaklig och det är trevlig musik i högtalarna. Jag undrar föresten varför Chicco kallas för avgaslunch när vi aldrig intagit lunchen sittandes utomhus. Visst, Chicco ligger nära bilvägen utanför, men det gör ju även Varda och det stället kallar vi inte för avgaslunch, eller?

Jag åt pasta- och kycklingsallad med mangochutney och currydressing idag. Det har jag ätit innan också. Det var jättegott även idag. Big upp Chicco, big upp Wii-mannen, big up Alaine i högtalarna och big up Tommy för den krispiga chokladhistorien till kaffet. Trevlig lunch!

Karl
Idag blev det ljudlunch på Chicco med en som vanligt trevlig flyer-diskussion. Dagens flyers kom från:

Klubba
Klubb Solid
Konrad
Pluto
Den där hippa klädbutiken i Postgallerian som säljer kläder från Tommy Hilfiger och Fila. Kan butiken heta Peppo, Beppo, BUP, Leppo, Memma eller Memme?

Vet du vad ”den där hippa” klädaffären heter? Hör av dig till oss här på Trevlig lunch! Det första rätta öppnade svaret vinner ett ”Fri-entré-före-24.00-valfri-lördag”-kort att använda på Pluto matsal och bar här i Västerås.

Tänk på att skriva med din mailadress eller liknande kontaktuppgift tillsammans med det rätta svaret i din kommentar för att jag skall kunna kontakta dig och lämna ut priset, trevlig lunch!

Tommy
Safevecka! Idag blev det Chicco och det är ju aldrig fel. Vi diskuterade som vanligt de olika flygblad som man kan ta på disken. Suspekta färgval och konstiga särskrivningar fick sig ett par väl valda ord.

Sedan blev såklart bjuckboll dvs någon i sällskapet tar initiativet och köper ett trevligt tilltugg till kaffet. Gärna format som en boll. Idag var det jag som var snäll nog att bjucka. Trevlig lunch!

Måndag, 10 Nov.

Dagens meny:
Lamm på två vis (brässerad lammlägg och lammstek) med rotselleri-fries samt palsternackspuré
Kanelkryddad fläskytterfilé med äppelchutney och kokt potatis samt äppelgräddsky
Potatis- och purjolökssoppa med ostpaj

Viktor
Rotsellerifries och lammkött. Jo, jag tackar! Mycket bra, Strike! Synd att det var på tur. Trevlig lunch!

David
Trevlig lunch - nu utan snabbmat! Seriöst, det är obeskrivligt skönt att åter äta på normala matställen efter förra veckans tortyr. Vi planerade att inleda med ett säkert kort och gå till Limone, fast där var det fullt så vi gick runt hörnet till Fragolino istället. Där hade dom dock inget intressantare än pasta med grönsaker åt Trevlig lunchredaktionens två trädkramare så vi bestämde oss att tåga upp till Strike.

Strike hade idag sin krämiga potatis- och purjolökssoppa med ostpaj som Karl och Tommy har hyllat till skyarna under tidigare luncher så jag kände att jag var tvungen att testa denna. Vi beställde vår mat, hämtade dryck och sallad, satte oss och blev serverade maten. Alltså direkt när vi satte oss. Nästa gång skulle det vara trevligt att åtminstone få smaka salladen innan varmrätten dukas fram. HÖRDE NI DET, STRIKE!? Hur som helst var pajen och soppan mycket smaklig och mättande. Idag var faktiskt en utav de få gånger jag varit nöjd efter en lunch på Strike. Om bara Karl inte ätit som en liten drällpelle hade det kanske kunnat bli en riktigt trevlig lunch. Trevlig lunch!

Karl
Limone var egentligen planen för dagens lunch men dessvärre var det fullt och vi hade varit tvungna att vänta 10 minuter på att få ett bord.

Fragolino hänvisade oss till Bredbar för ett bättre vegetariskt urval. Det var ju också ett sätt att ta hand om fyra hungriga lunchgäster.

Strike bjöd på salladsbuffé med bönor, hare coverts, pasta, hoummus, röd-grön röra, tzatziki och vinegrette. Lägg sedan på; potatis- och purjolökssoppa med kinakål och en stor bit ostpaj, ett halvt glas lingondricka, två glas mineralvatten, ett och ett halvt vitt småbröd, ett stort glas kaffe, en mini-mandelkubb och en korintkaka.

Ok, läste ni det sista stycket med en sådan röst som mannen som läser upp matlistan i ”Du är vad du äter”? Om inte – gör det! Trevlig lunch!

Tommy
Ny vecka och nya friska tag. Misärveckan är ett minne blott även om en liten kväljningskänsla vägrar lämna kroppen. Vi chansade inte idag så det blev ett ganska så säkert kort på Strike.

Soppa + paj är ett vinnande recept och lunchen blev på det stora hela trevlig även om vi blev placerade bredvid ett sällskap med en väldigt väldigt högt skrattande dam. Vi misstänker också att hon röker ca en miljon gul Blend per dag för det rosslade rejält när hon garvade. Hon liksom skrek/harklade/tappade andan när hon fick sina skrattattacker. Dessutom rakt in i Viktors öra men av någon anledning märkte han ingenting. Han är bra på det där lilla Viktor. Han kan liksom välja vilka intryck han ska ta in. Big up Viktor. Trevlig lunch!