Fredag, 21 Nov.

Dagens meny:
Stekt kyckling med BBQ-sås och potatisgratäng

David
På torsdag äts det pizza, på lördag är det fest - Men fredag är ändå den dagen som känns bäst - Ge mig då kyckling, det gillar jag mest - Kyckling på fredag, det enda jag vill ha - Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra - Kyckling på fredag, vad var det jag sa? – Jag vill ha fredag idag!

Efter mycket om och men från Karls håll med inställningen "serverar dom den där jävla pastan så tar jag livet av mig!" hamnade vi tillslut på Varda. Men Karl hade tur för idag var det vanlig husman, fast med quorn istället för kyckling. Själv tog jag dock husman så som den var tänkt; med kyckling. Det var utsökt och i en helt lagom portion. Till kaffet serverades även små söta hallongrottor från Global Living. Big up!

På vägen ut träffade vi även bluetooth-headset-mannen i dörren. Vi tittade lite snett på honom och hoppades inombords att han hade riktigt ont i kroppen efter föregående natt på soffan. Trevlig lunch!

Karl
Jag skulle jättegärna ha skrivit något idag men tyvärr är jag upptagen med jobb. Jag förstår om detta uteblivande av inlägg kan kännas tråkigt, så jag lovar er att jag nästa gång vi går på lunch, vilket med största sannolikhet kommer bli måndag den 24:e november, kommer skriva en extra komplicerad utläggning om sodavatten eller skämtande restaurangpersonal! Trevlig lunch!

Tommy
Vinter. Snålblåst. Jackor. Lång-fillifjonker. Varda. Trevlig. Lunch!

Torsdag, 20 Nov.

Dagens meny:
Ruffinos fiskgryta med saffran och pernod
Slottsstek med gräddsås, legymer och gelé
Janssons frestelse med knäckemacka
Pizza Funghi

David
Jag lämnar jokern, pizza och maten i allmänhet åt Karl och Tommy då jag har ett viktigare ärende att ta upp i dagens bloggpost.

Medan vi satt och avnjöt vår lunch på bron kom ett sällskap på två personer in och tog ett bord längst in i lokalen. Det var en man och en kvinna. Vi tror att dom känner varandra sedan tidigare och bestämt träff för att ta en trevlig lunch ihop. So far so good. Problemet med dom två ligger helt hos mannen. Han hade en liten blinkande blutooth-headset-pinne fäst i örat som han tjattrade i konstant under lunchen. Det första problemet är således; vem använder en sådan här pryl, och varför? Är det så jobbigt att helt enkelt hålla i telefonen med handen om han tvunget ska prata i telefon under lunchen? Det andra problemet är att han pratade i telefon under lunchen, medan hans lunchdejt satt och rullade tummarna/åt. Är det inte väldigt respektlöst att prata i telefon mestadelen av en lunch, speciellt om man är i ett så litet sällskap som två personer? Han får nog sova på soffan ikväll samt gå ut med soporna i flera veckor. Något straff måste han ju få! Hon borde åtminstone göra tusen nålar på honom. Hårt. Trevlig lunch!

Karl
Idag var vi på bron! Där fanns jokrar och pizzor, bluetooth i öron, gubbar som skrattade och kockar som sa fel bordsnummer till jokrarna. Kul kul. Trevlig lunch!

Tommy
Torsdag har blivit lite av en pizzadag. Det är våran ärtsoppa/pannkakor-dag så idag gick vi och käkade finpizza hos Jokern. Han var som vanligt i storform vad gäller skämtandet om än lite disträ när betalningen skulle genomföras. Dessutom körde han några skämt som vi hört förut.

När ni ser bilden där uppe på Davids fiskgryta så kanske ni tänker att ni åt ju inte alls pizza. Men två av fyra gjorde det och de två som tog en annan rätt var väldigt avundsjuka på de fräscha två pizzor som serverades undertecknad samt Karl. Trevlig lunch!

Onsdag, 19 Nov.

Dagens meny:
Thailändsk lunchbuffé

David
Idag var precis som sist när vi gick till thaihoran, fast annorlunda.

Idag följde Kent inte med på lunch. Kent är inte i stan så ofta så han fick välja plats, fast han var ju inte med idag. Vid upprabblande av stadens alternativ valde han ganska direkt thaihoran, eller Chaiyo Thai som vi börjar lära oss att det numera heter. Eller det har nog alltid hetat det.

Jag åt exakt samma mat som sist. Det brukar bli så på buffé. Man, jag i det här fallet, väljer det man vet att man, jag, tycker om. Röd curry med biff, kyckling, vårrullar och ris. Det var ganska gott även idag. Det är något med mat från Asien som jag gillar. Fast idag kändes det att vi ätit här ett par gånger. Usch. Ganska Trevlig lunch!

Karl
Hej hej. Chaiyo thai skäms inte för sin dryckmeny utan här får man det man beställer – alltså sodavatten. Med äkta citron i. Det ni. Tyvärr fick jag inte heller den här gången chansen att prova Chaiyos ”jordnötter sås” för den var fortfarande slut/bara inte framställd/i en så ytte-pytte-liten skål att jag inte såg den. Trevlig lunch!

Tommy
Idag fick David välja restaurant men han ville inte så då valde ingen och då hamnade vi på Chaiyo Thai. Det var ju rätt trevligt fast ändå otrevligt på något vis. Den ”himmelska” plommonsåsen var dock som vanligt god. Vi plöjde igenom lunchen ganska oinspirerat och planerade ett cafébesök på Systrarna Ericsson. Där fann vi till belåtenhet att det bästa bordet var ledigt och vi slog oss ner för att njuta av lite kvalitéts-lut.

Vi diskuterade benvärmare och huruvida det egentligen behövs värme just på vaden/smalbenet. Jag tror det bara är en ren modegrej. Typ som slips ungefär för vem fryser mellan bröstvårtorna? David var mer av åsikten att man som till exempel dansare behöver behålla värmen runt anklarna. Har ni läsare någon annan teori eller rent av svaret på detta dilemma så tveka inte att skriva en rad i kommentarerna. Trevlig lunch!

Tisdag, 18 Nov.

Dagens meny:
Grillad Pepparbiff med smörstekta grönsaker, ört- och basilikacreme och klyftpotatis
Grillad laxfjäril med varm potatissallad och lime-creme
Caesarsallad med parmaskinka
Kyckling slungad med marinerade gröna oliver, krämig getost, rostad vitlök, grädde och caserecce
Vegetarisk pasta med hemlagad persiljepesto

Karl
Idag skall jag redogöra för två speciella händelser som stack ut lite extra från den i överlag trevliga lunchen på det senaste stjärnskottet på Västerås restauranghimmel – Bankiren.

Om ni kanske minns, förra tillika första gången vi besökte Bankiren så beställde jag i god tro mineralvatten till maten men blev serverad sodavatten ”på fat”. Då jag idag givetvis kom ihåg Bankirens tidigare fadäs beställde jag nu, lite för att låta dem slippa att av okunskap ge mig fel dryck, sodavatten.

Servitrisen:
- Och vad vill ni dricka?

Jag:
- Ja, ni har sodavatten va?

Servitrisen:
- Ja, eller jo.. mineralvatten. (..hon börjar hälla upp ett glas från sodakranen och frågar raskt..)
- Citronklyfta?

Ok. Då är vi alla överens om att jag först frågar om sodavatten för att jag vet att jag kommer sodavatten, men hon kallar det alltså mineralvatten. Visst, så långt är jag med. Men sedan.. När glaset är upphällt och citronklyftan är på plats ställs glaset fram på disken och servitrisen säger;
- En sodavatten!

Är det någon som förstår hur det här går ihop? Fick jag sodavatten eller mineralvatten? Vad serverar de egentligen för vatten? De kanske har riktigt mineralvatten fast ”på fat”? Hör av er till oss med era tankar kring ämnet!

PS ”Du skrev ju att du skulle ta upp två speciella händelser?” kanske någon av er tänker nu. Visst. Nu orkar jag inte riktigt göra samma utläggning om den andra saken som om mineralvattenincidenten men visst, här kommer den andra händelsen i sammandrag:

Som ni kanske förstod av dagens foto så tillämpar Bankiren en lampplacering vilken gör att man automatiskt skuggar maten när man närmar sig den. Det hela blev mycket obehagligt och hur man än vred och vände sig i det för övrigt mycket trevliga båset så förblev maten mörk och dyster så fort man försökte äta av den. Detta kan tyckas vara ett löjligt för att inte säga litet problem, men se bara på fotot så ser ni hur otrevligt det ser ut! Trevlig lunch!

Tommy
Tisdagsrusk och tvåmannalunch. Vi gick med raska steg mot Bankiren där vi med pondus i rösten beställde in två vegetariska pastarätter. Det är lite konstigt att Bankiren ursäktar sig för att det tar lite längre tid än vanligt att få maten. Jag tycker den kommer in perfekt. Mycket bra synk gentemot salladsätandet.

Maten var en krämig historia men ändå mycket god och med lite flingsalt så var det en ren njutning att skyffla in krubbet i käften. Lunchen idag kanske inte kvalar in som den nyttigaste då den i stort sett innehöll pasta, grädde samt vitt bröd till men ibland får man väl unna sig lite? Till kaffet bjöds det som förra gången på pepparkakor, chokladpudding och frukt i sockerlag. Jag tog en skål frukt och för att verkligen öka mina chanser till ett medverkande i den populära tv-showen ”Du är vad du äter” slevade jag på en klick grädde. Mmm.. Trevlig lunch!

Måndag, 17 Nov.

Dagens Meny:
Dansk sjömansbiff med saltgurka
Chili con carne med spaghetti och guacamole
Spansk bondomelett med aioli

Karl
En dag som denna när Viktor är ”ledig” och David är ”sjuk” passar ju Strikes lunch förträffligt bra. Jag och Tommy är mycket samstämda när det kommer till val av lunchrestauranger, så idag var det inget snack om vart vi skulle gå. Nästan. Vi diskuterade alternativet att ge Bankiren ett nytt besök men bestämde oss snabbt för att låta dem vänta tills morgondagen då Tommy menade på att pasta inte är ”någon riktig måndagsmat”. Och det har han så rätt i!

Strike överträffade sig själva idag då de bjöd på en fantastiskt fin bondomelett, friskt mineralvatten från Loka källa samt ett utomordentligt väldisponerat salladsbord. Fy fan vad gott. Trevlig lunch!

Tommy
Jag måste ge mig själv ett stort grattis! Jag är den ende i vårt trevliga lunchgäng som har 100% närvaro. Grattis Tommy!

Idag blev det Strike och det var bra. Mycket bra till och med. Av någon mystisk anledning är det ofta trevligt när jag och Karl går dit själva. Då är det helt plötsligt bra mat och alla är nöjda. De gånger vi gått dit med de andra surkartarna i gänget så ska det klagas på både det ena och det andra. Idag var det som sagt bra. Vin (lingondryck) hälldes upp och humöret var på topp.

Efter lunchen gick vi och köpte parkeringskort till den gamla Opeln och efter en rask promenad i kylan var vi redo att ta oss an eftermiddagens mödor. Trevlig lunch!