Fredag, 7 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Kött
Bröd
Pommes frites
Läsk

Viktor
Äntligen är den här skiten slut! Trevlig lunch!

David
Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Karls födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!

Med en enkel tulipan,
uppå bemärkelseda'n
Vi har den ääran,
vi har den äran att gratulera!

Och när han har hängts
Och när han har hängts
Och när han har hängts på en häst bakåfram
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas i en flaska champagne!

Grattis Karl på bemärkelsedagen!

Och lunchen; ja den var helt klart bäst den här veckan. Alltså totalt värdelös. Trevlig lunch!

Karl
Jag fyller år idag!!

Tommy
Äntligen fredag! Äntligen slut på denna frossa av frityrolja, socker och transfetter! Sista anhalten för veckan blev som sagt Max och det blev en riktigt trevlig tillställning även om fikat på slutet blev lite konstigt. Jag käkade den gamla klassikern även känd som Greenmål och den funkar alltid. Lätt den bästa av vegburgare. Karl hade propsat för en god sallad med vegfärs men jag var för hungrig för att förmå mig att äta sallad.

Återigen såg vi folk som var på en snabbmatsrestaurant för att inta dagens lunch seriöst. Helt sjukt. Vi däremot var ju bara där på skoj.

Den här veckan har varit en riktig påfrestning och det har redan från måndagen pratats om ett hälsotema inom en snar framtid. Det känns verkligen som man måste rensa ur systemet på något vis. Hoppas ni läsare har fått trevlig läsning i alla fall. Det är ett litet dilemma vi lider av att ju otrevligare lunchen är desto intressantare blir bloggen. Samtidigt strävar vi efter att lunchen ska bli så trevlig som möjligt. Trevlig lunch gott folk!

Torsdag, 6 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Pizza
Sallad
Kebab

Viktor
Vid den tid vi normalt sett brukar gå för att äta lunch befann sig en sen Öhrmans-bagel fortfarande i – och regerade över – det arbetande och denaturerande pepsin tillsammans med proteolysen av de polypeptider som återfinns i min magsäck. Detta gjorde min aptit än lägre, trots att den redan var på botten. Snabbmatsvecka är en hemsk vecka.

Jag moffade i mig en (typ hela!) Banana. Tycker det är lite jobbigt att borden på Sturegatans pizzeria är så höga. Man når knappt upp!

Bättre är det på Brynolf Bagare, där man får sitta och mumsa i sig en monark medan man pratar skit om folk man varken känner eller som verkar särskilt intressanta! Trevlig lunch!

David
Grattis på Gustav Adolfsdagen! Det här måste firas med pizza och bakelser! Gustav Adolfsdagen har firats i Sverige sedan början på 1800-talet och firas till och med i Finland, fast då under namnet Svenska dagen.

PL blev det på Sturegatans pizzeria idag. Vi visste alla att det skulle vara ett misstag, ändå gick vi dit. Själv gick jag lite mot strömmen då jag tog kebabtallrik med ris istället för pizza i tron att det skulle kännas lite nyttigare, men det var det vitaste och klibbigaste riset jag någonsin smakat och dessutom dränkt i röd och vit sås. Jag åt nästan hälften av min mat, sen tog det stopp. Fiasko.

Efter att vi kastat i oss maten på cirka ”tjugio[sic!]” minuter gick vi till Brynolf bagare och inhandlade varsin Gustav Adolfbakelse dagen till ära. Bakelsen är en mycket smörkrämig historia mellan sockerkaksbottnar doppade i glasyr som pryds med ett litet chokladporträtt av huvudpersonen. Till det tog vi självklart både en och två koppar kaffe medan vi beklagade oss över den hemska maten. Trevlig lunch!

Karl
Idag är det den 6:e november och Gustav Adolfsdagen. Detta firades givetvis med en Gustav Adolfsbakelse och kaffe på Brynolf bagare. Konditoriet som är härligt beläget i hörnet mellan Atrium och den där bizarra doping-shopen mitt emot Jeans-22:an bjöd på excellent service och mycket välsmakande bakverk.

Innan dess tog vi pizzalunch på Sturegatan. Det var riktigt jävla ovärt och dessutom var borden så himla höga att vi knappt nådde upp till maten. Trevlig lunch!

Tommy
Fy fan, jag tror jag förfaller själsligt snart. Tragisk pizzalunch på ett dragigt Sturegatan. Det enda positiva idag var den trevliga bakelsen och kaffet på Brynolf. Då kände man sig nästan som en människa igen. Det roliga var att fikat kostade lika mycket som lunchen men var så sjukt mycket mer värt. Jag hade lätt kunnat bara tagit fikat istället och kört på en gräddlunch fullt ut.

Vi pratade lite om att det faktiskt finns folk som kör pizzalunch seriöst. Ok om man går till ett erkänt bra pizzaställe men att slänga i sig en flottig degklump med burkgrönsaker på ett halvsunkigt hak känns ju lite sådär. Men fenomenet existerar tydligen och vi har nu gjort ett litet studiebesök i verkligheten. Men nu vill vi tillbaka!!! Imorgon ska vi till Max och det känns i jämförelse med resten av veckan som ett lyxbesök. Trevlig lunch!

Anna - Gästbloggare
Idag var en stor dag - min dagliga egenkomponerade Vivaldi-sallad skulle bytas ut mot en simpel pizzeria-sallad.

Förhoppningarna var inte speciellt höga när jag äntligen tog mig i kragen och följde med Trevlig Lunch-crew på skräpmatslunch och fick höra valet av destination. Men trots massa gnäll från de övriga deltagarna var min Indiana-sallad med kyckling, räkor, ananas och ost riktigt god. Kanske var det den överdrivet feta rhodes-island dressingen eller Cola Lighten som ingick, för trots skrikande småbarn, tonårskids med obligatoriska 2 l cola-flaskor och malplacerad pop-konst så funkade det. Inte jättetrevligt, men rätt kul ändå. Speciellt när David fick risgrynsgröt med kebab och vitlöksoppa serverat.

Fikan efteråt var däremot riktigt trevlig. Gustav Adolfsdagen skulle firas (?) och det kändes ganska oldschool på Brynolf Bagare. Dom hade kardemumma-mjölk på mini-tetra vilket kändes lite exotiskt och den hypeade bakelsen var ju faktiskt riktigt god!

Onsdag, 5 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Kött
Bröd
Pommes frites
Läsk

Viktor
För lite mer än ett år sedan började jag äta mat och skit med lägre glykemiskt index än vad jag hade ätit innan. Det, plus en hastig depression, var avgörande för att jag skulle tappa 14 kg under ett tidspann på ungefär ett halvår. Jag blev sjukskriven en sväng på grund av/tack vare diagnosen i januari, men jag började tappa lite på idén om långsamt käk och har under våren och sommaren ätit vad som helst egentligen (förutom bajs alt. koagulerat varblod). Nu har jag gått upp typ 12 kg igen.

Ingenting av detta har egentligen någonting att göra med att jag beställde den enda burgare som överhuvudtaget gör anspråk på att kunna ha lite lägre glykemiskt index än en vanlig måltid har på McDonalds (en Big Mac med fullkornsbröd och extra kött). Eller, jo, det kanske det har. Men skitsamma. En sådan specialorder tar lite längre tid att få så jag gick upp och tog ett bord.

Det var ett tjejgäng vid bordet bredvid som gick när vi anlände – TYP – så det var bara jag, som var först, som hann uppfatta vad de pratade om. En av tjejerna var tjock och hade tandställning. De andra var smala och sånt. Den tjocka tjejen glufsade i sig sitt skit och mellan all läskdränkt hamburgerbrödsdeg fick hon ur sig att "Jag älskar mat. Det är det bästa jag vet.".

Trevlig lunch!

David
Jag tror att dagens lunch var den sämsta sen vi startade den här bloggen. Det var otrevligt att sitta där samt otrevlig och kanske framför allt äcklig mat.

För att testa ordentligt köpte jag deras kampanjburgare ”California classic”. Det är någon drive dom kör nu med hamburgare inspirerade av olika städer i USA. Det kändes passande på något sätt, speciellt med allt val-ståhej som varit de senaste dagarna. Hur som helst så var hamburgaren skitäcklig. Till den serverades ljumna pommes frites. Tack och lov valde jag idag att ta en Ramlösa som dryck, vilket räddade en del av måltiden. Så att vi verkligen skulle känna oss som ”äkta” McDonalsbesökare grisade vi ordentligt medans vi åt och sedan fotograferade vi vår kreation (se bild).

Efter maten så var det dags för kaffe och vi tog det långa benet före mot Chantal’s. Här inhandlade vi kaffe och ännu(!) en flottyr-ring, allt i snabbmatens ära. Den bestod till 90 % av socker, 5 % bröd och 5 % choklad.

Äta bör man annars dör man brukar man få höra då och då, fast i McDonalds fall undrar jag om det inte är så att man dör på grund av att man äter.

Karl
Så snart lunchtimman slagit styrde vi raskt våra steg mot McDonalds. Väl inne fick vi efter en smärre väntan på grund av massiv köbildning beställa vår måltid. Jag beställde in McDonalds enda(!) vegetariska alternativ McBean med tillbehör som fick bli bönsallad från Go green samt en Ramlösa citrus. Personalen upplyste efter betalningen (CBM-system, jo jag tackar jag) om att min varmrätt skulle dröja 4-5 minuter. Detta faktum kan ursäktas med tanke på att McBean är ”made-to-order” vilket betyder ungefär samma som ”specialbeställd” eller ”skräddarsydd”.

Efter vi funnit oss till rätta vid ett bord på övervåningen av restaurangen bars efter en kort väntan våra varmrätter ut. Jag vill passa på att ge ett plus till servitrisen som utan att fråga oss om vem som beställt vad, placerade ut rätt rätt till var och en. McBean är en torr och kryddig historia. Det ligger någon sorts sallad och vit kräm i den också. Bönsalladen är vedervärdig den här gången precis som förra. Jag förstår inte hur jag åter igen kan beställa den då jag förra gången lovade att denna var den sista. Mineralvattnet är dock friskt och gott. Ramlösa upphör aldrig att förvåna med sitt klara källvatten som varje gång bjuder på en perfekt mängd kolsyra, en fin sälta samt en mycket balanserad och smakfull citruskaraktär.

McDonalds är och förblir ett riktigt skabbigt hak med en massa fulla tonåringar som ligger och EMO:ar sig på golvet och i trappan. Jag kan tyvärr aldrig mer gå hit. Trevlig lunch!

Tommy
Misären fortsätter. McDonalds är verkligen helvetet på jorden. Alltså, jag kan inte med ord beskriva hur vidrig den här lunchen var. Bönburgaren måste vara ihopslängd med tanken att den ska smaka skit så ingen ska beställa den. Torrt, fantasilöst och smaklöst är bara början. Orkar inte älta den här bortslängda halvtimmen längre.

Efter lunchen var vi tvungna att tvaga käften med kaffe så vi slog oss ner på Chantal's. Där serverade den ”trevliga och tillmötesgående” kvinnan i kassan oss lut samt snabbmatsveckans klassiker ”flottyr-ring”.

Känner att humöret går utför och försöker bara komma igenom den här veckan med förståndet intakt. Vad blir det imorrn? Pizza kanske? Mmmm… Trevlig lunch!

Tisdag, 4 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Pizza
Pasta
Kebab
Falafel

Viktor
Tidigt föreslog jag Tiptop som dagens lunchanhalt, men jag fick mothugg. Mothugg från Tommy, en av de få människor i världen som ser mig för den jag är. Det räcker med att han säger ett par ord så är jag nere på jorden igen.

Tommy föreslog Amore och det var naturligtvis ett bättre förslag än mitt genomkorkade. Tack vare Tommy fick jag äta en riktigt god Carbonara med bränd lök och kryddig sås. Tommy – jag älskar dig.

Trevlig lunch!

David
För att riktigt få igång den här snabbmatsveckan nu drog jag i mig en kebabtallrik med blandad sås, pommes frites och ett stort glas Coca-cola. Jag hoppade också över salladen för att liksom ge 100 %. Kebabtallriken smakade som kebabtallrikar brukar. Jag blev alldeles för mätt och Coca-colan lämnade en sockerbeläggning i min mun. Men jag kan inte säga att jag är missnöjd med maten, jag fick precis det jag beställde; smaksatt flytande socker och en hög friterad potatis med kött. Jag var däremot inte helt nöjd med sittplatserna. Stolarna och borden kan omöjligt vara inköpta vid samma tillfälle. När man satt på stolarna gick bordsskivan nästan upp till armhålorna på mig.

Efter maten gick vi till Munk o Muffin och köpte en kaffe och, även idag, en flottyr-ring. Jag följde Viktors exempel och tog en liten med Daim på. Det blev brödigt och knaprigt och inte speciellt lyckat. Kändes ungefär som att äta knäckebröd med vingummin till. Trevlig lunch!

Tommy
Dag två på misärveckan. Idag är jag så in i helvete trött och att på det trycka ner en halvmeter falafelrulle måste klassas som tortyr. Man blev ju knappast piggare av den måltiden. Däremot så smakade den helt ok som det mesta gör på Amore. Kaffet på Munk & Muffin efter maten räddade vidare förfall ner i komaträsket och för en stund piggnade jag till.

Vi diskuterade det amerikanska valet och diverse roliga youtube-klipp i ämnet. Här är några exempel på stor politikhumor:
CNN laughs it up over Sarah Palin interview
Palin on foreign policy
John McCain gets owned on Meet the Press
Homer Simpson tries to vote for Obama
Family Guy - McCain-Palin Button

Måndag, 3 Nov.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Nachochips
Tortilla
Salsa
Ost

Viktor
Målfoto och -gång i ultrarapid. Snabbmatsvecka. Hur ska detta gå?
Ekblads Tex Mex är ett logistiskt helvete. Ordersystemet och effektiviteten vid ihopplockning av käk måste ses över. Jag är inget fan av personangrepp men det måste vara någon typ av kvoteringsåtgärd som påverkade beslutet om måndagens servitörer. Maten var väl god fast nu har jag ont i hela kroppen och vill sova.

David
Premiär för snabbmatsvecka. Vi tog bilen ut till Erikslund och Ekblads Tex Mex. Egentligen hade vi helst besökt typ Taco Bell, men man tar vad man har antar jag.

Plastbrickor, plastbestick och pappersunderlägg. Jo då, visst känns det som snabbmat alltid. Jag åt någon slags mix (se bild) av tortilla med ost och kyckling, ost, kyckling och ris. Nej jag upprepade mig faktiskt inte, utan det var ost och kyckling i tortillan, men det var även en liten skål bredvid som innehöll lite mer ost och en till med kyckling. Och sen lite ris. Väldigt konstigt upplägg och jag vet fortfarande inte riktigt hur jag skulle äta det hela. Jag kan tänka mig att tjejerna i kassan skrattade bakom min rygg när jag försökte blanda så mycket jag kunde på gaffeln. Ungefär som vi svenskar gör när besökande från andra länder långt bort får äta julbord och blandar rödbetssallad, janssons frestelser, risalamalta och sill. Usch så tokigt, jo preci.

Efter Tex Mex var det dags för kaffe så vi svängde om McDonalds och köpte var sin kaffe. Jag köpte dessutom en flottyr-ring medans Tommy och Viktor köpte sig en muffin var. Kaffet var väldigt varmt som vanligt på McDonalds men också väldigt gott. Är det något man faktiskt kan bigga up med Mickie Ds så är det just deras kaffe. Trevlig lunch!

Tommy
Jaha så blev det alltså snabbmatsvecka. Kan ju vara trevligt att gräva ner sig i blaskig cola med is och frityrolja för en vecka kanske… Idag mjukstartade vi och besökte tex mex-imperiet Ekblads Tex mex ute på Erikslund. Vi klev in i Comic sans-meccat lite fnittriga av förväntan. Det kändes ju onekligen lite sjukt att åka ut dit för en lunch. Det verkade inte de 7 pers som satt där innan tycka så vi försökte förlika oss med tanken att det kanske kunde bli riktigt bra.

Jag har ätit ett par gånger där förut och varje gång blir jag lite överraskad att det är rätt så gott. Fast ändå då saknas något. Kanske beror på att alla ingredienser känns hämtade direkt ur Santa Marias produktkatalog. Eller att maten serveras på fängelsetallrikar av plast. Det är lite fängelsevibb över inredningen också med bl.a galler för fönstren. Efteråt åkte vi till konkurrenten McDonalds för en kopp kaffe och lite diskussion. Trevlig start på veckan. Trevlig lunch!