Fredag, 17 Okt.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, men sådär snabbt från huvudet, ni vet;
Bakad potatis
Lasagne (köttfärs eller vegetarisk)
Foccacia
Sallad
Tårta
Juice

Viktor
För någon helg sedan åt jag en bakad potatis med skagenröra, vid ett bord på Coffeehouse by George. I dag tänkte jag dock vara lite crazy och ta laxröra istället! På Waynes! Kassörskan kommenterade att den var lite rökig. Det var den. När jag fick min överfyllda bakpotatis (se bild) så jag gjorde jag det klassiska kräkljudet över tallriken och fick genast uppmärksamhet och gensvar. Drog även ett par andra skämt som gick hem i gänget. Karl åt lasagne och han skulle precis säga att han inte tyckte den var så god, och då sa Tommy: "Detta är tamejfan den godaste lasagnejävel jag har ätit!". Jocke tappade bort sin lapp också. Det tycker jag var skoj! :) Hejdå!

David
Lattemammalunch på Waynes - LL! Jag har aldrig ätit lunch på Waynes förut, och tur var väl det. Jag beställde bakad potatis med keso och räkor i tron att det skulle vara någon slags keso- och räkröra men dessvärre var det inte fallet, utan det var keso. Med ett par räkor ovanpå. Visst keso är gott, men bara keso till bakad potatis blev trist fort. Jag hade nog varit nöjdare om jag till exempel tagit skagenröra (en klassiker) istället. Här hade jag uppskattat bättre service och/eller kanske ett tips från kassörskan:
(jag) - Hej jag skulle vilja ha bakad potatis med keso, tack.
(kassörskan) - Ok, får jag rekommendera att du tar skagenröran istället? Keson är nämligen jävligt trist.

Vi kom på att jag glömde rapportera hur det gick igår på Kalles. Så ”for the record” ”vann” Kalles. Och med dagens resultat:

Västerås Caféer – Trevlig lunch 3-2. Grattis alla Västerås caféer! Det gjorde ni bra!

Karl
Dagens lunch i bakvänd ordning:

Först så gick vi tillbaka till jobbet. Sedan gick vi till väskaffären i Sigma och köpte en korthållare till David (ja, faktiskt så betalade jag merparten av den). Efter det åkte vi upp, fast baklänges, i rulltrappan till bokhandeln för att inte hitta någon bok som enligt David och Tommy var ”så jävla rolig”. Därpå gick vi till Waynes och drack kaffe. Det var gott. Sedan kom den trevliga tjejen och hämtade våra fulla kaffekoppar och lämnade vår redan uppätna lasagne. Det var väl vegetarisk lasagne. Därefter lämnade vi kontoret för en trevlig lunch. Trevlig lunch!

Tommy
Kaféveckans sista dag gick vi som sagt till Waynes. Det kändes mer som att vi gick dit för att det var det bästa av de ställen som fanns kvar att välja på. Ingen var egentligen sugen men vad gör man inte för ett varierande innehåll på bloggen? Tryckte i mig en överraskande god lasagne. Den såg inte mycket ut för världen men för varje tugga så smakade den konstigt nog bättre och bättre.

Tendens till otrevlig lunch fanns dock i och med att vi fick sitta ganska trångt samt att det blev missförstånd huruvida vi skulle vänta på Viktor och London-Jocke eller gå direkt. Det slutade i alla fall så att vi väntade och de gick direkt. Detta resulterade i osynk vid beställningsfasen. Trevlig lunch!

Jocke
Dagens "lunch" för mig innebar toast med mozzarella, parmaskinka, soltorkade tomater och ruccolasallad. Det här är väl snarare något man äter vid andra tillfällen, men CL (cafélunch) = ML (macklunch) om man inte föredrar lasagne. Men vem gör egentligen det? Är det inte samma lasagne på alla restauranger i stan eller är det bara jag som tycker att lasagnen alltid smakar likadant? Jag tror bestämt det finns ett lasagneföretag i trakten som tjänar storkovan på storkok. Det fanns ju även bakad potatis som alternativ. Men, ja.. vill man ha det?
Min toast var iaf utmärkt och det blev en trevlig lunch. Trevlig helg!

Torsdag, 16 Okt.

Dagens meny:
Ej tillgänglig

Viktor
Tog med mig Henke i dag. Visste att han skulle hooka om vi inte gick så långt. Henke är min kollega och vi brukar ibland skriva saker på iChat. Henke har tagit hand om en katt ett tag nu, och han är faktiskt ganska sugen på att skaffa en egen. Han brukar gå och käka med folk jag inte har någon aning om vilka det är, men trots det så har vi några gemensamma bekanta. I morse gick Henke och köpte bagels åt oss två. Öhrmans bagels är asvärda. Med en apelsinjuice från Pago är det en fullvärdig frukost. Till lunch åt jag lasagne och drack en latte. Jag gillar fortfarande inte latte. Trevlig lunch!

David
Idag gick vi till det mest beprövade korten av alla; Kalles. Medan vi hämtade kaffe imorse räknade vi lite på hur många gånger vi varit på Kalle på spången. Det blev ca 1000 gånger. Alltså varje dag i ett par år. Helt ofattbart.

Jag tog pastasallad med kyckling och vitlöksdressing idag. Det är inte speciellt gott, men det är absolut inte äckligt heller. Det är också otroligt mycket mat, det var bokstavligen en hög med mat. Typ en hög på två decimeter. Det blev som jordskred när man försökte äta och mat började rulla ner längs sluttningarna på högen och dra med sig mer mat vilket tillslut ramlade ner på golvet.

Lunchen var ändå mycket trevlig idag! Vi språkade högt samt livligt och Viktor skrattade mycket, lite väl mycket ibland. Stort ”big up” till Tommy förresten som åt Kalle på spångens flaggskepp löksoppa!

”Visste ni förresten att man kan köpa med sig möblerna hem om man vill?” Haha, kunde!

Karl
På Kalles är det aldrig några problem att beställa in en specialare, vilken idag blev en croque i vegetarisk tappning med senap och vitlöksdressing. Trevligt! Speciellt trevlig dessutom var 5-kronorsrabatten jag erhöll då en hundrakronorssedel i personalens tycke var en för stor valör för att betala det kvarvarande beloppet efter den framlämnade rikskupongen.

Här är en enkel uppställning i..

..hur det kunde/borde ha gått till:
Rikskupong 60 kr + kontant 100 kr - växel 95 kr = 65 kr (ordinarie pris)

..hur det faktiskt gick till:
Rikskupong 60 kr + kontant 100 kr - återbetalda 100 kr = 60 kr (5 kr rabatt=Trevligt!)

Tommy
Mina kollegor har tillbringat nästan hela skolgången på ”Kalles” men eftersom jag under mina skolår hade typ damp och dessutom tyckte att fika var det absolut töntigaste man kunde göra har jag inte riktigt koll på det här med kaféer. Jag beställde löksoppan som tydligen är ställets flaggskepp. Den serverades i en mycket trevlig skål med små lejonhuvuden som dekoration. Den smakade helt ok och innehöll verkligen lök. En god varm ostmacka följde med som komplement.

Kan tillägga att jag nu i vuxen ålder lugnat ner mig lite och tycker faktiskt fika är ett utmärkt tidsfördriv. Jag tror att min irritation på fikanördar back in the days berodde på att de som tyckte fika var coolt var så sjukt brådmogna. Ni vet det där tjejgänget som började sminka sig i 7an och dejtade 18-åringar. Ja, det där var en liten avstickare från ämnet. Trevlig lunch!

Henke - gästbloggare
Kycklingbaguette med ost, sallad, mineralvatten, vattenfärgsdiskussion + vitlöksås = Gött!

Onsdag, 15 Okt.

Dagens meny:
Panerad rödspätta med kokt potatis och remouladsås
Ost- och skink-, tonfisk- eller grekisk sallad
Vegetarisk lasange eller vegetarisk pastasallad
Wokad kycklingfilé med cashewnötter och ris
TIPS! Burgare med aioli eller djävulssås
TIPS! Fläskfile med bearnaisesås

Viktor
Gränden? Inomhus? Oktober? Hur skulle detta gå? Jag har inte direkt gått igenom deras meny - speciellt inte på lunchen. Annars brukar det bli någon fläskig filé med massor utav bearnaisesås. Idag blev det fisk. Lite slafsigt upplägg, kan jag anmärka på. Typ skolbespisningstantshandledsrycket som placerar maten på tallriken. Nåväl – det var en trevlig lunch. En mycket trevligt lunch, mest tack vare det FANTASTISKA KAFFET SOM JAG ÄLSKAR!!!

David
Jag börjar uppskatta den här caféveckan! Idag tågade vi in på ett mycket hektiskt Café Gränden där vi fick ett uruselt bord. Det började inte bra. Men Tommy, som har hökögon i nacken, hittade snabbt ett betydligt bättre bord inne i det lilla rummet där det tidigare var otillåtet att röka - när det var tillåtet att röka inomhus på caféer det vill säga.

Istället för att välja dagens så valde jag att lyxa till det lite. En burgare med strips och djävulssås fick det bli. Det hela var mycket gott. Mitt enda klagomål är att djävulssåsen var inkorporerad i burgaren, istället för i en liten skål bredvid som brukar vara praxis när man köper panini. Västerås caféer – Trevlig lunch 2-1.

Karl
Klassiskern ”Vegetarisk lasagne” på Café Gränden. Trevlig lunch! Och som om inte det vore nog - tror ni att de bjuder på kanske VÄRLDENS godaste kaffe efter maten?! TREVLIG KAFFELUNCH!!

Tommy
Bara säkra kort som sagt. På Gränden har man ju slängt i sig käk ett par gånger genom åren. Idag var första gången jag var där i lunchsammanhang dock och det var ju faktiskt ganska trevligt. En helt ok salladsbuffé och gott färskt bröd fanns till förfogande och den vegetariska lasagnen var som vanligt god. Jag förvånas också varje gång jag är där över faktumet att det inte går att tröttna på pastasalladens smak.

Vi diskuterade framtidsplaner och det slutade som vanligt i glädjerus när vi kom till snack om screentryckta visitkort, pokaler, diplom och det årliga återkommande TLA (Trevlig Lunch Awards). Trevlig lunch!

Tisdag, 14 Okt.

Dagens meny:
Ej tillgänglig, fast sådär lite snabbt från huvudet:
Sallad
Bröd
Lasagne
Kaffebröd
Paj
Juice

Viktor
På caféveckans andra dag gick vi till ett ställe jag har idel bra erfarenheter ifrån. Maten är vällagad och god. I dag kostade den dessutom flera hundra kronor. Ungefär. Kasst. Dagens enda behållning var att lasagnen var formad som ett L, som i lasagne! Annars var den ganska torr och smaklös. Vad hände med bechamelsåsen? Varför har ingen restaurang bechamelsås till lasagnen längre? Coffeehouse by George borde även skaffa större tallrikar. Ingen tjänar på att maten knappt får plats. Hejdå.

David
Kycklingsallad med avokado och couscous (legal we legal!). Att sallad är schysst till lunch måste jag ändå propsa för. Jag känner mig mätt OCH pigg. Alltför ofta blir det det ena eller det andra när vi äter lunch. PL till exempel, då blir man mätt men inte pigg.

Sen att tjejen i kassan var ”lite seg”, dryck inte ingick till maten, alla inventarier höll på att falla itu och att vi var tvungna att sno kaffe (ingick inte heller) efter maten medför att Coffeehouse by George är bra, fast inte som lunchställe. Jag kan nog tänka mig att äta salladen igen. Fast som kvällsmat då. Västerås caféer – Trevlig lunch 1-1.

Karl
Jag har besökt Coffeehouse by George ett antal gånger redan, men aldrig i rollen som lunchare. Idag bjöds på fetaostpaj i sann café-anda, det vill säga en inte allt för stor bit paj med sallad på en inte allt för stor tallrik. Men för all del - pajen smakade mycket bra, för att inte tala om den mycket trevliga chili/lime-dressingen man fick tillsammans med salladen vilken även innehöll melon - fräscht!

I och med att detta är ett café och inte en lunchrestaurang så är det inte jättekonstigt att de inte erbjuder ”dagens”, men samtidigt skulle Choffeehouse by George tjäna både en och annan kund på att fixa till ett schysst lunchpris med alla tillbehör inkluderat! Jag kommer gärna tillbaka till Coffeehouse by George, men då får det bli efter jobbet! Trevlig lunch!

Tommy
Idag föll lotten som sagt på Coffeehouse by George. Jag har ätit här ett par gånger tidigare och då har jag alltid tagit en foccacia aka varm smörgås. Men eftersom vi här på Trevlig lunch är väldigt äventyrslystna och inte räds att testa något nytt bestämde jag mig istället för att prova en paj. Den var av grekisk natur dvs innehållande fetaost samt oliver och serverades med en utmärkt sallad och en god vinegrätt.

Problemet med att äta lunch på ett kafé som inte har dagens rätt är ju att det kan lätt bli en dyr historia eftersom man får betala vanliga kafépriser för kaffet, drickan osv. Vi löste problemet med att ta vatten till maten och hämta lite smygkaffe. Trevlig lunch!

Måndag, 13 Okt.

Dagens meny:
Ej tillgänglig

Viktor
MKT TL! AL blev LL när TL gick till Chicco. Maten finns det inte så mycket att säga om! Mycket gott! CBM system, LOKA naturell, bjuckboll. Många enkla, men mycket positiva saker! Nästa gång kanske det blir en espresso på stående fot? Grymt! Låt fikveckan börja! TREVLIG LUNCH!

David
Det känns väldigt bra. Vi visste precis hur det skulle smaka och vi fick det vi ville ha.

Att Viktor dessutom köpte någon slags chokladhistoria till oss alla när det var dags för kaffe gjorde dessutom lunchen ännu trevligare.

Jag ser fram emot den här veckan. Cafélunchvecka. Det känns som det kan gå åt vilket håll som helst. Fortsätter det så här ser det ljust ut för caféerna i stan. Västerås caféer – Trevlig lunch 1-0.

Karl
Det var jätte-jättekul idag!!

Tommy
Måndag. Dags för ett säkert kort efter förra veckans besvikelser. Chicco funkar alltid. De har bra mat som är ganska basic men ändå har någon liten finess som piffar upp det hela. Servicen är alltid förstklassig också. Viktor bjöd på en liten godsak till kaffet. Det blev helt enkelt en rikigt trevlig lunch idag. Precis som det ska vara. Trevlig lunch!

Ps. Chicco ska också ha en eloge för att de har flyers från stadens olika klubbar snyggt uppradade på disken. Ett självklart, naturligt samt trevligt inslag på ett café! Ds.