Fredag, 19 sept.

Dagens meny, Djäknebergets restaurang:
Sesampanerad pangasiusfilé med remoulade
Köttfärslimpa med gräddsås och rårörda lingon
Spenatlasagne med vitlöksyoghurt
Affärslunch: Grillad fläskfilé med kantarellsås samt paprika och selleri

Viktor
Efter att ha varit tämligen osäker på idén om att gå till Djäknebergets restaurang, bestämde jag mig till slut att följa med de andra. Jag har inte riktigt samma förutsättningar när det kommer till att vandra utanför cityringen för att äta lunch, då både min arbetsmoral och kollegor får sig en törn om jobbporten smäller i tid och otid bara för att jag kommer och går som jag vill.

Väl där kände jag mina höga förväntningar och beställde därför in något som skulle kunna vara ett test. Ett test för att få dem att visa sina muskler. Ett styrkeprov.

Affärslunchen var fantastisk, men det tog för lång tid att få maten. Jag kom redan vid matbordet med teorin om att det var mina potatisklyftor som bidrog till detta. De var nämligen skållheta, medan fläskfilén var något mer ljummen. De rårörda lingonens syrlighet och den röda paprikans sötma blev underbara inslag i en annars lite för gräddig historia. Förutom maten får strålande personal, fin utsikt och god kamratskap vara avgörande för att jag bedömer detta som en mycket trevlig lunch!

David
Jag kan inte bestämma mig angående Djäknebergets restaurang. Det är god mat, men den ser äcklig ut. Restaurangen ligger jättefint och den har en fantastisk utsikt, men det är fruktansvärd inredning. Rosa (peach kanske till och med?), rött och senapsgult? Vad är det för färgkombination? Disneytavlor på väggarna? Det är så mycket som inte stämmer.

Nu blev visserligen den här lunchen riktigt bra. Men jag vet inte om det beror på Djäknebergets restaurang eller på att det är fredag, att vi hade lunch i nästan två timmar eller att vi tog en mellanöl efter maten till kaffet.

Jag tog fisken i alla fall, den var väl god.

Karl
Vill du ta en lunch som innefattar excellent service, god mat och framför allt en vacker utsikt så ska du styra stegen mot Djäknebergets restaurang. Visst, det kanske tog någon minut för länge innan vi blev serverade, men det har jag överseende med då två av våra medarbetare beställde den mer avancerade affärslunchen.

Veckans vegetariska alternativ var en Spenatlasagne med vitlöksyoghurt. Jag tycker kocken lyckades bra med rätten överlag men jag ställer mig ändå lite undrande till det faktum att tillbehören delvis bestod av samma kokta wokgrönsaker som förra veckans vegetariska rätt, tråkigt men sant.

Jag kunde kanske önska att jag hade mer att klaga på men det är svårt att komma på något. Jag har inte mycket mer att tillägga än att lunchveckan fick ett perfekt avslut!

Tommy
"Vem vare' som blogga'?"

Trevlig fredag och trevligt besök på Djäkneberget. Egentligen upptäckte vi ju den här restaurangen för sent på året för det är ju på deras förträffliga uteservering man vill sitta. Då slipper man ju se den smått schizofrena inredningen.

Maten var helt ok men det var ändå när Stiffen fick frågan om han ville ha mer mat som lunchen blev riktigt trevlig. Big up Djäkne för den servicen! Sen blev det ju inte sämre av att vi kostade på oss varsin mellanöl efter kaffet. Varje besök på Djäkneberget måste ju innefatta lite bira!

Stefan
Lunch utfodrades idag på Djäknebergs restaurangen, första gången för mig. Jag hade bara hört via rykten att den skulle hålla god standard. Jag visste inte vad som skulle dölja sig bakom dörrarna med tanke på att hela området har en lätt odör av folkölsfylla.

Jag valde att ta någon form av panerad fisk, så långt allting bra. Första problemet dök upp vid salladsbuffén, det var lite oklart vilket håll som var det rätta för kön. Andra problemet, groddarna var slut kl 12.00. Det tredje och absolut största problemet var att det tog en hel lunch för att få in maten (här behövs det dubbellunch för att hinna med).

När väl den första lunchtimmen hade gått och maten var på plats kom vändningen, fisken och moset var riktigt bra dock inte så mättande. Men servitör'n med kanske Västerås bästa spelsinne var på plats strax efter sista tuggan och erbjöd mera mat. Mera mat vart det. Som vanligt när man backar på mat får man av någon konstig anledning alltid en större portion än den första, Varför?

Kaffe och kakbuffén var av yttersta världsklass, tre sorters kakor och någon form av smoothie. Grymt! Det börjde sådär tills upphämtningen kom igång, maken till upphämtning av en Västerås restaurang var länge sedan jag skådat. 90kr för två portioner mat och en riktigt bra kakbuffé är prisvärt. Lägg även till fin utsikt i priset. Jag var lika nöjd med maten idag som jag var missnöjd med Italian Bar förra veckan. Big up Djäknebergsrestaurangen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

"Jag kunde kanske önska att jag hade mer att klaga på men det är svårt att komma på något."

okarl.

Viktor sa...

kek

Viktor sa...

Ojojoj! Stora ord, Stiffen.

Anonym sa...

Jag kände att det var en restaurang värda stora ord, iallafall idag ska kanske tilläggas. Det kan vända snabbt

Anonym sa...

HAHAHAHAHA som jag har garvat nu på morgonen av er fina blogg..

Anonym sa...

Vad roliga ni är : )