Fredag, 26 sept.

Dagens meny:
Entrecôte med äppel- och havtornssalsa samt rotselleri-fries
Helstekt biff med potatisgratäng och grönpepparsås
Rotfruktsrisotto med grillad svartrot

Viktor
Jag har aldrig riktigt varit någon köttfantast. Den helstekta biffen har väl varit ett återkommande inslag i måltider genom åren, men jag kom idag fram till att jag gillar den bäst blodig. Potatisgratängen var underbar, och såsen lika så. Lingondricka kommer det bli fler luncher framöver! Kakorna upptäcktes sent, men var nödvändiga för att detta skulle bli en trevlig lunch. Trevlig lunch!

Karl
Jag gillar Strike då de är väldigt noga med sitt upplägg och koncept; mineralvatten i vinglas, besticken till höger och - ja även här och inte bara på restaurang Real - maten på tallrik.

Idag serverades en rotfruktsrisotto med grillad svartrot. Jag som inte riktigt är ett fan av att använda extra salt fick ändå slänga ut en nypa över maten, samtidigt som jag fick skala av överskottet av saltet på Strikes i övrigt fantastiskt goda bröd. Lite skum salt-to-no-salt-ratio det vill säga.

Även fast maten inte var lika inspirerande som vanligt idag, vägs dagens lunch ändå upp av att det är fredag, och en fredagslunch kan aldrig vara annat än trevlig! Iskallt också av Viktor att bjuda mig på sin sista kaka, I owe you one bro!

Tommy
Strike! En favorit i repris. Det är lite konstigt med Strike för jag har aldrig blivit riktigt besviken på maten där (förutom en sur löksopps-historia för ett tag sen. Det är en liten plump i registret men en gång är ju ingen gång). Å andra sidan har jag nog aldrig heller blivit upp över öronen förälskad i maträtten som presenterats framför mig på bordet. Men men… Så länge man inte får ont i magen som Sulo fick igår av sagolunchen så ska man väl inte klaga. Eller?

En liten trevlig detalj är att man får lingondrycken i en karaff som man kan ta med till bordet för att sedan hälla upp i de ståtliga vinglasen. Då ser det nästan ut som man är på en rikitgt trevlig middag. TM!

Torsdag, 25 Sept.

Dagens meny:
Kalops med morötter, lök, rödbetor och kokt potatis
Marinerad fläskklubba med surkål, rödvinssky och råstekt potatis
Hawaiikyckling, ostgratinerad med skinka, ananas, curry-tomatsås och bulgur
Panerad odald bergtunga med remolaudsås och kokt potatis
Pasta Carbonara
Tips 1. Helstekt oxfilé med rosépepparsås och råstekt potatis
Tips 2. Libanesisk tallrik med varma och kalla smårätter och grillspett (köttfärspirog, fetaostpirog, falafel, fatouch, tabulleh, hoummus, tsatziki, paprikaröra, auberginröra och bulgur)

Viktor
"Man ska inte va ledsen, man ska va arg!"
- Ika i rutan

Nej då. Så farligt var det inte. Jag fick bara men för livet. Fönsterplats? Schysst, tänkte jag. Leprechauns och flygande mattor, andar och häxbrygder. Intrycken var många. Konstig lunch. Sagolunch. SL.

David
(Aladdin:) Jag kan visa en värld
Vacker bländande, härlig
Säg om du ska va ärlig
Har du drömt om den ibland

Jag kan lära dig se
Bortom magiska under
Oförglömliga stunder
Om du flyger bort med mig


Blockad.

Karl
Plus:
God falafel
Goda piroger
God hoummus
God tzatziki
Snabb servering av maten, även då den inte tillhörde ordinarie lunchmeny

Minus:
Trasig sittplats
Man var tvungen att beställa "tips" för att kunna få ett vegetariskt alternativ.
Om man beställer mineralvatten så ska det vara mineralvatten, speciellt om det kostar extra.
Viktor var missnöjd med den trasiga sittplatsen.

Summering:
Maten var mycket bra. Stället var inte mycket bra. Trevlig Blockad!

Tommy
Till skillnad från mina kollegor här på Trevlig lunch så tyckte jag att lunchen blev riktigt lyckad. Maten motsvarade alla förväntningar och interiören var väldigt genomtänkt. Lite sagolik på något sätt…
Med tanke på att vi var minst sagt oense runt matbordet så lär det väl dröja innan ett återbesök planeras men jag kan rekommendera ett besök om ni skulle ha vägarna förbi.

Onsdag, 24 sept.

Dagens meny:
Slottsstek med husets inlagda gurka och gräddsås
Jordnötspanerad kummelfilé med ruccolacreme
Tzayspett med ruccolacreme på en bädd av frästa primörer

Viktor
För något år sedan besökte jag och mina föräldrar Real. Det hände en grej som var sjukligt fiaskobetonad. Hade inte Real varit så fantastiskt bra som det kan vara idag, så skulle jag nog lyft fram den incidenten. Nu tänker jag bara på pastagratängen som var - till skillnad från t ex La Pastas - varm, men framför allt väldigt god. Slottssteken som tillsammans med den ugnsbakade potatisen bildade en kraftfull och matig smakupplevelse. Kaffet var... obeskrivligt bra. Kaka, någon? Syltgrotta, någon? Jag tänkte på vägen hem att jag brukar gilla choklad framför vanliga kaffekakor, men detta var en utsökt uppenbarelse för mig om hur en trevlig lunch kan avslutas på absolut bästa sätt.

David
Utomhuslunch! Solen slickade våra ansikten idag under vår lunch medan vi proppade oss fulla på lunchbuffén. Inte fy skam!

Jag visste inte att det var buffé på Real om jag ska vara ärlig. När vi kom dit så blev jag väldigt besviken på grund utav det också. Men när en buffé håller en sådan här klass så finns det faktiskt inte mycket att klaga på. Potatisen och slottssteken var helt perfekt. Visserligen ville jag egentligen ha fisken, men den var slut precis när jag skulle hämta mat.

Plus för det bra vädret, att vi fick sitta utomhus och den goda maten. Minus för att det inte var bordsservering, att det var kö bort till skatteskrapan när vi kom och till Viktor för att han var så stressad. Tre plus och tre minus för Real. Vi måste nog gå hit en gång till.

Karl
Varför har ingen kommit på ruccolacreme tidigare? Och tzay, det "nya
quorn" som man knappt smakat tidigare - vad är det gjort av, och
varför serveras det alltid på spett? Varför går vi inte oftare hit? Frågorna blir många såhär efter premiären för Trevlig lunch på Real.

Denna lunch gick från blockad-varning med en stressad Viktor i lång
lunchkö till en med beröm trevlig lunch då varmrätten bars in - på
tallrik. Det stod uttryckligen i menyn att affärslunchen serverades
"på tallrik" så jag blev glatt överraskad när även de andra rätterna
serverades på samma sätt.

Tommy
Idag gav vi oss iväg på en angenäm höstpromenad med inslag av lokal kultur. Vi strosade först förbi Västerås stadsteater för att sedan passera konstmuséet. Till höger om oss gav Svartån ifrån sig ett trivsamt brus. Solen fullkomligen strålade och förväntningarna på en riktigt trevlig lunch började så sakta byggas upp.

När vi anlände till Real så möttes vi tyvärr av en kö som ringlade sig ut genom entrén. Vi lät oss inte nedslås av detta bakslag utan anslöt oss till kön.

Väl inne fick vi betala innan maten inmundigats. Pluspoäng! Mineralvatten, sallad och bröd bunkrades upp och vi slog oss ner utomhus i solen. Det vegetariska alternativet var så kallade Tzayspett med ruccolacreme på en bädd av frästa primörer. Ruccolakrämen var verkligen en sann njutning. Har inget dåligt att säga alls om dagens lunch men om det var på grund av trevliga omständigheter såsom väder och vind eller om maten verkligen var god kräver djupare analysering. Slutbetyget blir iaf MVG. Keep it real!

Tisdag, 23 sept.

Dagens meny:
Greca. Pasta med färska tomater, fetaost, rödlök, oliver och vitlök
Romagnola. Pasta med mortadella och haricotvertes i tomatgräddsås
Biferno. Pasta med kycklingfilé och chili i paprikagräddsås
Cozze. Pasta med blåmussslor, vitlök, vitt vin, tomater och persilja
Zuppa. Krämig musselsoppa med vitlöksbröd

Viktor
Efter mitt lagom entusiastiska förslag om att gå till Limone vandrade vi dit. Jag tog kycklingrätten, men det var ärligt talat ingen höjdare. Eller, det VAR gott, men kycklingen var alldeles för torr. Kaffet var som alltid helt fantastiskt och höjde värdet på dagens besök extremt mycket. Mintchokladen har nämnts förut, men den måste få än mer utrymme. Fantastisk!

David
Tillbaka på Limone. Jag måste erkänna att jag inte var speciellt ”på” att gå hit idag, men dom är ett beprövat kort så det skulle väl bli ok även idag. Vi blev infösta längst in i lokalen, hällde lingondricka i våra ansikten samt serverades av hotell- och restaurang-serveringstjejen.

Pasta på Limone är väldigt played. Zuppa är det nya pasta. Musselsoppa a dweet!

Karl
För att kontrollera att restauranglänken under blogg-inläggens rubrik efter påklickande verkligen tillämpar funktionen att, vid där nämnd restaurang, samla alla besök på en och samma visningssida, var vi tvungna att återbesöka ett utav den förra veckans lunchställen. Limone fick det bli, och länken - den fungerade.

Tommy
Gick med lite skeptiska steg mot Limone idag. Zuppan (Soppan red.anm.) var nämligen inte vegetarisk så då fick det bli en pasta istället. Jag tog en Greca och den var ju helt ok. Kändes väl fräsch och så men det är ju zuppan man vill åt numera. Det blir lätt lite för mycket deg i ”kistan” med pasta.

Positivt med Limone är att vi blivit något av stammisar eftersom vi inte har betalat för kaffet de senaste gånger vi ätit där. Kanske är en muta för att vi inte ska skriva ner stället totalt..

Måndag, 22 sept.

Dagens meny:
Ej tillgänglig.

Viktor
Chiccos lasagne har varit en ganska tråkig historia genom åren, som varken förnyats eller förändrats på något sätt. Tills nu. Kycklinglasagnen var en riktig höjdare, och med en klassiska rödlökskeson var det en fröjdefull måltid jag upplevde! En kall cola till maten och en liten blå chokladsnack till kaffet var som pricken över i. Anmärkningsvärt är den numera ovanliga företeelsen att betala innan man äter! Jag vill påstå att det är den bästa och trevligaste betalningsrutinen. Trevlig lunch!

David
Dagens lunch skulle egentligen intas på Duo house var tanken. Libanesisk mat, det låter ju helt rätt när man läser om det. Halva personalen på Trevlig lunch är dessutom vegetarianer så det här skulle bli den BÄSTA lunchen på länge. Det var tanken i alla fall.

Problemet med Duo house var att de inte ens hade någon varmrätt som var vegetarisk. Wha gwaan?! Innan de öppnade låg kvarterskrogen Västerport här och innan dem fanns Crille på hörnet i dessa lokaler. Problemet är att det märks. Visst - inredningen är annorlunda, men stället är ändock full med Jack Vegas-maskiner. Gästerna (läs: gästen, singularis, dvs ental) intar sin lunch (en öl) framför dessa. Det fungerar bara inte att äta lunch här, tyvärr. Blockad!

Pasta- och kycklingsallad med mangochutney och currydressing blev det istället på Chicco. Gott! Jag har väldigt länge varit mycket skeptisk till sallad och dylikt till lunch. Samma lika med soppa till lunch, men lätt lunch som mättar är det nya måste jag ändå säga. Big up Chicco för god och bra sallad!

Karl
Jag tänkte att nu var det tillräckligt lång tid sedan vi åt på Varda
så varför inte ge dem en sista chans. Men icke. De erbjöd samma gamla
vegetariska rätt som alltid; - Sitter ni ner? - Pasta med tomatsås och
quornfilé. Just det, ni hörde rätt. Tråkigt på en sådan i övrigt
trevlig restaurang. Det känns kanske inte som man vill betala 95
kronor för Pasta rosso. Well, istället gick vi in till grannarna på
Chicco som serverade utsökt Tortellini med ricotta och spenat vilket
än så länge är den bästa lunchen den här veckan.

Tommy
Jaha. Efter att vi vänt i dörren på både Duo House (sjukt namn) och Varda så blev det en så kallad ljudlunch på Chicco. Vi var rätt så tidiga så stället hade inte utvecklat så mycket ljud än. För den oinvigde kan jag berätta att ljudlunch kommer från att prat-sorlet på Chicco har en tendens att bli väldigt hög i volym.

Smällde i mig en tortellini med ricotta. Ett beprövat kort som funkar i de flesta lägen. Det blev en trevlig om än lite stressig måndagslunch. TL!