Måndag, 24 Nov.



Dagens meny:

Pasta Madagaskar
Pocherad alaskapoloc i äggsås med kokt potatis
Frukostkorv med rödbetor, kapris och lök samt kokt potatis
Flygande Jacob (kyckling, bacon, banan och jordnötter) med ris
Vegetariska morotsbiffar med löksås och pressad potatis

David
Idag var vi på restaurangen med den kände svenske skaldens namn, restaurang Bellman. Det var inte lika varmt inne på restaurangen idag som sist, tack och lov. Vi blev placerade långt inne i lokalen också där det var riktigt trevligt. Väggarna bekläddes med text skriven i gotisk stil som behandlade att en sup för att glömma bekymren är bra. Mycket fint och hemtrevligt!

På Bellman tillämpar dom CBM-system direkt i dörren vilket bildar en liten kö för att komma in. Dessutom är det enda vägen ut från restaurangen så det är ganska knöligt att äta här. Matbuffén är placerad lite dumt också så hela proceduren att betala för sig, ta bord, hämta mat samt dryck är väldigt jobbig och frustrerande. Men när man väl sitter på plats är allt frid och fröjd! Eller i alla fall fram tills att man inser att man glömt hämta bestick och måste ge sig ut på nya äventyr längs de oändliga korridorerna. Trevlig lunch!

Karl
Ja så här när ”trivselveckan” skulle inledas kunde inget passa bättre än att inta lunchen på Bondtorgets pärla; Bellman. Det tål att tilläggas att vi den här gången inte tog plats i den inglasade/-plastade terrassavdelningen utan istället inomhus på riktigt. De har lyckats få till det med en lite ”gammeldags” inredning; imma på fönstren, kamin samt böcker i stil med Nordisk familjebok utplacerade lite sporadiskt i lokalen. Jag må säga att det var riktigt trivsamt där inne och inte gjorde den bitande kylan med snöstorm utanför fönstret det sämre. Ja, alltså då enbart för trivsamhetens skull, för när vi var tvungna att lämna restaurangen och kom ut i ovädret så var det givetvis så fruktansvärt hemskt som vi kunde tänka oss, fast värre. Usch och fy. Helvete. Trevlig lunch!

Tommy
Det var en gång fyra män som gått vilse på det fruktade Storberget. I flera dagar hade de gått i cirklar och nu började frustrationen och rädslan sprida sig.

- Nej nu måste vi göra något, sa en av dom vid namn Karl. De tog på sig telemarkskidorna och körde på vinst och förlust lite offpist över Bondtorget tills de såg en fjällstuga djupt begraven i snödrivorna. Stället de kom fram till hette Bellmans och serverade passande nog lunch just när de kom.

-Åhh vad skönt att komma in. Och god mat har de också, utropade den lite yngre (fast ändå äldsta) av dom. David som han heter tog kommandot direkt. Fyra dagens och fyra stora stop mjöd tack, sa han till servitrisen och hittade ett bord nära brasan.

Under tiden de väntade på maten tog de för sig av den generösa salladsbuffén.
- Det här satt som en smäck, sa den världsvana och coola Tommy.
- Instämmer till fullo, sa Loffe som fjällturen till ära hade slagit följe med de andra tre.

Maten kom in inte långt senare och de fyra vännerna började så sakta att tina upp. Man skålade och ljög och precis när stämningen var som mest på topp slog de ihop sina stop och skanderade tillsammans ett högt och ljudligt TREVLIG LUNCH!

4 kommentarer:

Karl sa...

Sagolunch har fått en ny innebörd!

Anonym sa...

varöfr äter ni så onyttig mat, blir ni inte tjocka? motionerar ni mycke? mvh en som undrar

Karl sa...

Anonym:
Hej!
Hur menar du? Skulle det vara onyttigt att varje dag äta mat i stil med

Pizza
Pasta med gräddsås
Stekt potatis
Gustav Adolf-bakelse

Nej du, där tar du nog fel. Vi är alla smala som pinnar, ja i alla fall jag. Och de andra. Jag tror ingen av oss motionerar mer än normalt förutom Tommy som jag vet gillar att ta en omgång fotboll ibland - ja det finns då folk till allt.

Trevlig lunch!
Karl

Anonym sa...

På VLT är vi ett lite splitrat lunchgäng, vilket kan ställa till problem. Alla har nämligen minst två svartlistade restauranger, följaktligen reduceras de potentiella lunchställena linjärt i och med lunchgängets storlek. I våras försökte vi i alla fall äta på Bellman och jag fick för mig att ta paellan. Det skulle jag inte gjort. Har ni sett Jacksass-avsnittet där en kille äter massa råa ingredienser, spyr upp dem i en stekpanna och gör en omelett som han äter (för andra gången)? Precis så var maten där. Bellman är nummer ett på min svartlista.