Onsdag, 22 Okt.

Dagens meny:
Pastagratäng (strimlad biff, och kyckling, grönsaker och grädde)
Stekt strömmingsflundror med smak av senap och dill med potatismos
Grillade kamben med bbqsås och coleslaw
Gräddkokt viltskav med kokt potatis eller potatismos och gele
Vegetariska burritos med sallad och vitlöksås

Viktor
Ludwig Boltzmanns formulering av den lag Jožef Stefan presenterade 1879 är den mest betydelsefulla inom området termisk strålning. Enligt den är strålningens effekt proportionell mot temperaturens fjärde potens, T 4, där T0. ε är en konstant som ligger i intervallet (0,1], och är en faktor som avgör hur mycket kroppen strålar. För en perfekt svartkropp använder man ε = 1.

Med tanke på att Bellmans inte är någon perfekt svartkropp fanns det ingen anledning till oro, men den kvävande – nästintill demoniska – hettan präglade onsdagens lunch mer än vad vi kunde klara av. Detta var gynnsamt för mig med tanke på att jag brukar vilja gå lite tidigare än de andra. Trevlig lunch!

David
Viltskav med potatismos och rönnbärsgelé. Det är väldigt gott! Att maten, eller i alla fall den här rätten, var så pass god vägde det upp bufféserveringen och trängseln som ingick i det lilla rum där buffén fanns placerad. Det vägde dock inte upp att vi fick sitta i växthusavdelningen och svettas ihjäl. Eftersom det var så varmt åt vi väldigt fort, allt för att komma ut så fort som möjligt. Med all förlorad lunchtid gick vi en veva på stan och tittade på ingenting. När vi kom tillbaka till kontoret hade det gått precis en (1) timme. Kortlunch!

Till vår, eller min och Tommys i alla fall, stora förtjusning kom vi i tid till Rampages rush hour mix på BBC 1xtra, något som inte hänt på länge. Trevlig lunch!

Karl
Feliz burrito-almuerzo de hoy las invitaciones a Bellman. Muy bonito con un poco de burrito! Sin embargo, es un poco lamentable que la barra de David placa antes de que él había tiempo para comer la cena. De todos modos, no debe quejarse de sutilezas tales como el café servida excelente bueno si un poco de limón-desmenuzable sueños!

Yo estaba gratamente sorprendido por la agradable Bell-factor y sin duda visitar el restaurante de nuevo. Niza almuerzo!

Translation de Sueco

Tommy
Det var många bud på var vi skulle kasta i oss käk idag. Det blev så småningom Bellman. Ni vet det där stället som man aldrig skulle gå till och dricka en öl även fast de har en bättre terrass ur solsynpunkt än det stället man alltid går till och dricker en öl. Idag hade de en vegetarisk burrito med vitlökssås på veg-menyn. Den smakade väl helt ok men jag hade gärna sett att den hade lite mer trycka i smaken. Den var lite mjäkig.

På det hela taget hade vi en rätt trevlig lunch även om den inglasade terrassen kändes mer som ett växthus i höstsolen. Vi verkar dessutom ha lagt till oss med den dåliga egenskapen att äta för fort så lunchen endast blir runt timmen. Detta åtgärdades idag genom att vi gick en sväng till Team Sportia för att titta på innebandyklubbor. Min gick nämligen av förra söndagen när Bele tyckte att det skulle vara kul att trampa på den. Trevlig lunch!

4 kommentarer:

Anonym sa...

nice! ska kanske testa bellman då!

Karl sa...

kraut:

Hola, javisst varför inte!

Anonym sa...

Som vanligt hade ni en trevligare lunch än mig. Dom hade glömt att beställa lätttuggad mat till killen utan tänder. Så min lunch (och middag) bestod av två st drickyoggis.
det är OTL. Trevlig Lunch!

Anonym sa...

Anar en viss bitterhet hos Anja Pärsson. Gillar't! ;)