Onsdag, 8 Okt.

Dagens meny:
Helstekt fläskkarré med rosépepparsås
Panerad strömmingflundra med potatismos samt tillbehör
Pasta Sicilliana
Vegetarisk lasagne
Grillad kycklingfilé

Viktor
Efter att först blandat ihop Atrium med Nautilus, och sedan missuppfattat den som vanligt röriga MSN-gruppchaten genom att göra mig beredd på att ta Opeln ut till Lövudden för att käka stod det klart för mig att jag har ADHD och att Atrium är det man brukar kalla för "grekiska". Det är en grekisk restaurang. I stan. Med svensk husmanskost. En stor portion strömmingsflundra med hemmagjord (Hassan-skämtet är played) potatismos och limeaioli blev det från buffén, och det enda jag anmärkte kritiskt på var det dammsamlande kranvattnet man fick vid kassan var tillsammans med den lite för höga grek-to-arabhalvö-ration. Maten var dock fantastisk. Trevlig lunch!

David
Atrium. Jag trodde vi hade blockad här, men tydligen hade vi inte det. Händelsen var att för ungefär ett halvår sedan var vi här en lunch och åt. Efter maten, när vi skulle hämta kaffe, fanns det en larvig skylt med texten ”max 1 kaka/pers” vid kakorna. Detta har vi här på Trevlig lunch-redaktionen retat oss på något enormt. Det kan väl inte skapa något annat än illvilja mot restaurangen i fråga? Om man nu serverar billiga Gille-kakor kan det väl ändå inte skada så mycket om någon gäst vill ha två havreflarn till kaffet. Va fan. Det är ungefär som att inte låta dryck ingå i lunchpriset. Nej just ja, det gör det inte heller på Atrium!

För att återgå till kakproblemet hade Atrium löst det hela genom att inte servera några kakor alls. Det var ju bra för dom! Nu tjänar dom typ 20 kr om dagen i kakkostnader och förlorade bara fyra lunchkunder på kuppen. Trevlig lunch!
Karl
Atrium är en något bortglömd restaurang trots ett helt ok läge. Utanför ingången stod en ”gatupratare” med menyn utskriven på mycket trevligt vis med de olika bufféalternativen specificerade i kategori; kött, fisk, fågel, vegetariskt, pasta - snyggt! Betalningsrutinen var praktiskt lagd före måltiden, och glasen med det redan uppslagna kranvattnet stod och väntade på disken. Just det, kranvatten. Man kan kanske tycka att detta är att vara lite petig, men även om ”dryck” inte ingår så kan man väl gott och väl bjuda på sodavatten eller åtminstone citronvatten?

Efter ett fint salladsbord med färskt bröd kom turen till varmrätten. Tallriken plockades upp ur tallriksvärmaren och personal påpekar snabbt att ”30 procent av matens värme försvinner på kall tallrik”, informativt! En vegetarisk lasagne utan en tillstymmelse till tomat lite på gott och ont; den var väl ok. Tyvärr, i och med att lasagne är en allt-i-ett-rätt, så kändes det inte som läge att komplettera den med de övriga till synes trevliga tillbehören som fanns i buffén; potatis, klyftpotatis och ris. En god idé för Atriums räkning vore att låta den vegetariska rätten motsvara kött-, fågel-, och/eller fiskrätten och dela tillbehör med dem/den!

Trevligt: Bra bemötande och observant personal, trevlig lokal, tallriksvärmare

Otrevligt: Inget sodavatten, något oinspirerad vegetarisk rätt, inga kakor till kaffet

Summering: Atrium, testa det där jag nämnde om den vegetariska rätten, så lovar jag att komma tillbaka igen. Kanske kan jag till och med få med mig någon mer från Trevlig lunch. Trevlig lunch!

Tommy
Atrium skulle få en ny chans efter den inofficiella blockaden vi införde för ett år sen ungefär. Inte mycket hade förändrats men det blev ändå ganska trevligt. Jag käkade såklart den vegetariska lasagnen och den var mer som en grönsakslåda med lite pasta. Inte nödvändigtvis på ett dåligt vis men lite annorlunda sådär.

Det blev annars en rätt så snabb lunch. Vi ville egentligen inte stressa men vi hade ätit och druckit kaffe på en dryg halvtimme. Vad ska man nu göra? Vi strosade i sakta mak i riktning mot gruvan. Lite finchoklad till eftermiddagen kanske? Vi slank in på Ericssons frukt och grönt och kikade på sortimentet. Karl som har koll på vilken choklad man ska köpa slog till på en liten exklusiv bit. Trevlig lunch!

5 kommentarer:

kockemalm sa...

Ericssons frukt och grönt > Alla andra livsmedelsbutiker.

Anonym sa...

var ligger de?

e de inte lite konstigt att dom bara har kranvatten? borde va me citron??

Anonym sa...

Som den fiskare man är så såg ordet "strömmingsflundra" lite skumt ut.
Strömming är ju strömming (blank med vanlig fisk shape) och flundra är ju flundra (ofta brunaktig men framförallt platt!).

Vad är då strömmingsflundra? Har letat lite på nätet och det verkar i receptrubriker helt enkelt vara ett finare ord för...strömming!

Om man går steget längre och Googlar efter bilder så blir resultatet det här:

Strömmingsbilder: blanka strömmingar.
Flundrebilder: bruna flundror.
Strömmingsflundrebilder: tillagade strömmingar i stekpannor och på tallrikar!

Alltså, strömmingsflundror = strömming tillagad? I think so.

Trevlig lunch!

/Joge

Anders ord och dikt sa...

Ännu ett tips

Kolla programmet för sopplunch på Teater Västmanland. Soppa och teater på samma gång är ju hur coolt som helst.

Anonym sa...

@ Anders

We're one step ahead of you! Vi har tänkt oss detta länge. Tyvärr är det knappast varje dag teatern har sopplunch. Men nästa gång ska det sörplas på första parkeTt, beleive it!