Måndag, 6 Okt.

Dagens meny:
Oxstek med gräddsås och gelé

Viktor
Solpromenad till Vasagatans lilla pärla, Varda. Jag har spenderat mycket tid där, både på lunch och efter Bolibompatimmen. Terrassen var borta, trots oktobersolens varma täcke över stadens gator och torg. Ramlösa skogshallon, bra bröd, OK sallad och en alldeles för rinnig gelé var de närmaste intrycken jag når till detta inlägg. Jag har även en synpunkt på tillagningen av oxsteken, då det kändes som att den beretts på hög. Ungefär som att skivorna placerats på varandra och sedan hamnat i stekpannan. Detta gör att bara de yttersta sidorna får stekyta, medan de innanför har en torr och kryddlös känsla till sig. Ganska trevlig lunch. Trevlig lunch!

David
Så gick vi till Varda ändå. Vi har länge inte velat gå dit för att Karl och Tommy alltid fått samma trista vegetariska rätt. När dom senast fick pasta med burktomatsås blev det en liten inofficiell blockad som bröts nu idag när vi med skeptiska steg tågade in på Varda.

Dagens husman, oxstek, gräddsås och gelé, var helt OK. Oxsteken smakade mest gräddsås då denna tog över hela maträtten vattnig som den var, och den oannonserade gurkan som låg på tallriken – vad var dealen med den? Men men, det var ändå en fantastiskt trevlig lunch. Det är nämligen det som är dilemmat med Varda. Maten är aldrig speciellt bra (speciellt inte för halva Trevlig lunch-gänget som är trädkramare) men det är fint och trevligt där inne. Bossa nova i stereon och sköna stolar. Gott kaffe och bra kakor. Man vill gärna luncha här, men maten gör en besviken gång på gång.

Vi språkade länge och vilt om utvecklingen av Trevlig lunch. Skapa filialer i andra städer kanske? Tävlingar och utlottningar? Trevlig lunch-awards varje år? Har ni fler tips på hur vi kan ta Trevlig lunch till en ny nivå så lämna ett meddelande bland kommentarerna!

Karl
Då var det dags för ytterligare en premiär, men också dags för ytterligare quornfilé. Jag lovade att släppa på min om än något inofficiella Varda-blockad såvida vi skulle bli erbjudna något annat vegetariskt alternativ än den sedvanliga pastan med quornfilé, och kors i taket - servitören berättade att dagens vegetariska var quornfilé med potatis och vitvinssås. Ok tänkte jag, tills maten kom in; pasta med quornfilé. Efter ett kort meningsbyte med servitören löstes dock problemet och några minuter senare kom min utlovade rätt. Den var väl god.

Varda är en fin och trevlig restaurang med överlag gott bemötande och egentligen bra mat också. Men det skall inte vara samma mat på menyn varje dag. Jag skulle inte vilja behöva göra såhär egentligen, men tills Varda har bättrat sig på veg-fronten - fortfarande något inofficiell blockad.

Tommy
Förut var vi nästan jämt på Varda. Nu är vi inte där lika ofta. Förut var det bättre mat där. Nu är det inte lika bra längre. Ibland kan man ändå tänka sig att gå dit för det är trots allt riktigt bra utsikt om man sitter på terrassen eller längs fönstret. På något skumt sätt blir det ändå ganska trevligt på Varda fast det inte verkar som någon är direkt nöjd med maten. Idag hade vi dessutom ett trevligt styrelsemöte där vi diskuterade lite framtidsplaner för företaget. Trevlig affärslunch! TAL!

Extra pluspoäng också för tre sorters kakor till kaffet. Ett minus dock till att vi inte fick den mat vi hade blivit lovade. Plus-minus-noll-lunch (+-0L)

5 kommentarer:

Anonym sa...

dom skulle ju sakt att det va gurka oxå det är ju skit gott. jag ska på varda på onsdag då får vi se om det blir "ganska" trevligt he he

Anders ord och dikt sa...

Vad åt Tommy för mat? För han åt inte oxsteken i alla fall...

David sa...

tommy och karl fick pasta med quorn och vitvinssås, fast det utlovades potatis med quorn och vitvinssås. tommy behöll dock pastan medans karl beställde in potatis.

kromelia sa...

jag vill ju inte annat än att hälsa er välkomna till kajens fik och butik . helt opartisk! kornelia

Anonym sa...

har hort att cafe granden har grym lunch oxa :D