Torsdag, 16 Okt.

Dagens meny:
Ej tillgänglig

Viktor
Tog med mig Henke i dag. Visste att han skulle hooka om vi inte gick så långt. Henke är min kollega och vi brukar ibland skriva saker på iChat. Henke har tagit hand om en katt ett tag nu, och han är faktiskt ganska sugen på att skaffa en egen. Han brukar gå och käka med folk jag inte har någon aning om vilka det är, men trots det så har vi några gemensamma bekanta. I morse gick Henke och köpte bagels åt oss två. Öhrmans bagels är asvärda. Med en apelsinjuice från Pago är det en fullvärdig frukost. Till lunch åt jag lasagne och drack en latte. Jag gillar fortfarande inte latte. Trevlig lunch!

David
Idag gick vi till det mest beprövade korten av alla; Kalles. Medan vi hämtade kaffe imorse räknade vi lite på hur många gånger vi varit på Kalle på spången. Det blev ca 1000 gånger. Alltså varje dag i ett par år. Helt ofattbart.

Jag tog pastasallad med kyckling och vitlöksdressing idag. Det är inte speciellt gott, men det är absolut inte äckligt heller. Det är också otroligt mycket mat, det var bokstavligen en hög med mat. Typ en hög på två decimeter. Det blev som jordskred när man försökte äta och mat började rulla ner längs sluttningarna på högen och dra med sig mer mat vilket tillslut ramlade ner på golvet.

Lunchen var ändå mycket trevlig idag! Vi språkade högt samt livligt och Viktor skrattade mycket, lite väl mycket ibland. Stort ”big up” till Tommy förresten som åt Kalle på spångens flaggskepp löksoppa!

”Visste ni förresten att man kan köpa med sig möblerna hem om man vill?” Haha, kunde!

Karl
På Kalles är det aldrig några problem att beställa in en specialare, vilken idag blev en croque i vegetarisk tappning med senap och vitlöksdressing. Trevligt! Speciellt trevlig dessutom var 5-kronorsrabatten jag erhöll då en hundrakronorssedel i personalens tycke var en för stor valör för att betala det kvarvarande beloppet efter den framlämnade rikskupongen.

Här är en enkel uppställning i..

..hur det kunde/borde ha gått till:
Rikskupong 60 kr + kontant 100 kr - växel 95 kr = 65 kr (ordinarie pris)

..hur det faktiskt gick till:
Rikskupong 60 kr + kontant 100 kr - återbetalda 100 kr = 60 kr (5 kr rabatt=Trevligt!)

Tommy
Mina kollegor har tillbringat nästan hela skolgången på ”Kalles” men eftersom jag under mina skolår hade typ damp och dessutom tyckte att fika var det absolut töntigaste man kunde göra har jag inte riktigt koll på det här med kaféer. Jag beställde löksoppan som tydligen är ställets flaggskepp. Den serverades i en mycket trevlig skål med små lejonhuvuden som dekoration. Den smakade helt ok och innehöll verkligen lök. En god varm ostmacka följde med som komplement.

Kan tillägga att jag nu i vuxen ålder lugnat ner mig lite och tycker faktiskt fika är ett utmärkt tidsfördriv. Jag tror att min irritation på fikanördar back in the days berodde på att de som tyckte fika var coolt var så sjukt brådmogna. Ni vet det där tjejgänget som började sminka sig i 7an och dejtade 18-åringar. Ja, det där var en liten avstickare från ämnet. Trevlig lunch!

Henke - gästbloggare
Kycklingbaguette med ost, sallad, mineralvatten, vattenfärgsdiskussion + vitlöksås = Gött!

7 kommentarer:

Anonym sa...

gillar inte lök alls.. men smaken är väl som baken = delad! =)

Anonym sa...

De är as goot med mat på kalles jag äter där flera gånger i måndaden. he he, piiz out

Viktor sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Kalles är väl ok men Cornetto tycker jag är nässtan godare

kockemalm sa...

Gurra! Gurra! Gurra! Gurra!

Anders ord och dikt sa...

Man skulle inte kunna tänka sig en bild på nån av de ätande På Trevlig Lunch?
Då skulle denne kunna illustrera hur lunchen var, till exempel med en glad min, ett skratt eller mungiporna till knävecken.

Anonym sa...

Kalles är kanon!! =)