Måndag, 10 Nov.

Dagens meny:
Lamm på två vis (brässerad lammlägg och lammstek) med rotselleri-fries samt palsternackspuré
Kanelkryddad fläskytterfilé med äppelchutney och kokt potatis samt äppelgräddsky
Potatis- och purjolökssoppa med ostpaj

Viktor
Rotsellerifries och lammkött. Jo, jag tackar! Mycket bra, Strike! Synd att det var på tur. Trevlig lunch!

David
Trevlig lunch - nu utan snabbmat! Seriöst, det är obeskrivligt skönt att åter äta på normala matställen efter förra veckans tortyr. Vi planerade att inleda med ett säkert kort och gå till Limone, fast där var det fullt så vi gick runt hörnet till Fragolino istället. Där hade dom dock inget intressantare än pasta med grönsaker åt Trevlig lunchredaktionens två trädkramare så vi bestämde oss att tåga upp till Strike.

Strike hade idag sin krämiga potatis- och purjolökssoppa med ostpaj som Karl och Tommy har hyllat till skyarna under tidigare luncher så jag kände att jag var tvungen att testa denna. Vi beställde vår mat, hämtade dryck och sallad, satte oss och blev serverade maten. Alltså direkt när vi satte oss. Nästa gång skulle det vara trevligt att åtminstone få smaka salladen innan varmrätten dukas fram. HÖRDE NI DET, STRIKE!? Hur som helst var pajen och soppan mycket smaklig och mättande. Idag var faktiskt en utav de få gånger jag varit nöjd efter en lunch på Strike. Om bara Karl inte ätit som en liten drällpelle hade det kanske kunnat bli en riktigt trevlig lunch. Trevlig lunch!

Karl
Limone var egentligen planen för dagens lunch men dessvärre var det fullt och vi hade varit tvungna att vänta 10 minuter på att få ett bord.

Fragolino hänvisade oss till Bredbar för ett bättre vegetariskt urval. Det var ju också ett sätt att ta hand om fyra hungriga lunchgäster.

Strike bjöd på salladsbuffé med bönor, hare coverts, pasta, hoummus, röd-grön röra, tzatziki och vinegrette. Lägg sedan på; potatis- och purjolökssoppa med kinakål och en stor bit ostpaj, ett halvt glas lingondricka, två glas mineralvatten, ett och ett halvt vitt småbröd, ett stort glas kaffe, en mini-mandelkubb och en korintkaka.

Ok, läste ni det sista stycket med en sådan röst som mannen som läser upp matlistan i ”Du är vad du äter”? Om inte – gör det! Trevlig lunch!

Tommy
Ny vecka och nya friska tag. Misärveckan är ett minne blott även om en liten kväljningskänsla vägrar lämna kroppen. Vi chansade inte idag så det blev ett ganska så säkert kort på Strike.

Soppa + paj är ett vinnande recept och lunchen blev på det stora hela trevlig även om vi blev placerade bredvid ett sällskap med en väldigt väldigt högt skrattande dam. Vi misstänker också att hon röker ca en miljon gul Blend per dag för det rosslade rejält när hon garvade. Hon liksom skrek/harklade/tappade andan när hon fick sina skrattattacker. Dessutom rakt in i Viktors öra men av någon anledning märkte han ingenting. Han är bra på det där lilla Viktor. Han kan liksom välja vilka intryck han ska ta in. Big up Viktor. Trevlig lunch!

2 kommentarer:

Anonym sa...

var är viktor??

Anonym sa...

lunch på limone? ren och skär dikt!