Tisdag, 18 Nov.

Dagens meny:
Grillad Pepparbiff med smörstekta grönsaker, ört- och basilikacreme och klyftpotatis
Grillad laxfjäril med varm potatissallad och lime-creme
Caesarsallad med parmaskinka
Kyckling slungad med marinerade gröna oliver, krämig getost, rostad vitlök, grädde och caserecce
Vegetarisk pasta med hemlagad persiljepesto

Karl
Idag skall jag redogöra för två speciella händelser som stack ut lite extra från den i överlag trevliga lunchen på det senaste stjärnskottet på Västerås restauranghimmel – Bankiren.

Om ni kanske minns, förra tillika första gången vi besökte Bankiren så beställde jag i god tro mineralvatten till maten men blev serverad sodavatten ”på fat”. Då jag idag givetvis kom ihåg Bankirens tidigare fadäs beställde jag nu, lite för att låta dem slippa att av okunskap ge mig fel dryck, sodavatten.

Servitrisen:
- Och vad vill ni dricka?

Jag:
- Ja, ni har sodavatten va?

Servitrisen:
- Ja, eller jo.. mineralvatten. (..hon börjar hälla upp ett glas från sodakranen och frågar raskt..)
- Citronklyfta?

Ok. Då är vi alla överens om att jag först frågar om sodavatten för att jag vet att jag kommer sodavatten, men hon kallar det alltså mineralvatten. Visst, så långt är jag med. Men sedan.. När glaset är upphällt och citronklyftan är på plats ställs glaset fram på disken och servitrisen säger;
- En sodavatten!

Är det någon som förstår hur det här går ihop? Fick jag sodavatten eller mineralvatten? Vad serverar de egentligen för vatten? De kanske har riktigt mineralvatten fast ”på fat”? Hör av er till oss med era tankar kring ämnet!

PS ”Du skrev ju att du skulle ta upp två speciella händelser?” kanske någon av er tänker nu. Visst. Nu orkar jag inte riktigt göra samma utläggning om den andra saken som om mineralvattenincidenten men visst, här kommer den andra händelsen i sammandrag:

Som ni kanske förstod av dagens foto så tillämpar Bankiren en lampplacering vilken gör att man automatiskt skuggar maten när man närmar sig den. Det hela blev mycket obehagligt och hur man än vred och vände sig i det för övrigt mycket trevliga båset så förblev maten mörk och dyster så fort man försökte äta av den. Detta kan tyckas vara ett löjligt för att inte säga litet problem, men se bara på fotot så ser ni hur otrevligt det ser ut! Trevlig lunch!

Tommy
Tisdagsrusk och tvåmannalunch. Vi gick med raska steg mot Bankiren där vi med pondus i rösten beställde in två vegetariska pastarätter. Det är lite konstigt att Bankiren ursäktar sig för att det tar lite längre tid än vanligt att få maten. Jag tycker den kommer in perfekt. Mycket bra synk gentemot salladsätandet.

Maten var en krämig historia men ändå mycket god och med lite flingsalt så var det en ren njutning att skyffla in krubbet i käften. Lunchen idag kanske inte kvalar in som den nyttigaste då den i stort sett innehöll pasta, grädde samt vitt bröd till men ibland får man väl unna sig lite? Till kaffet bjöds det som förra gången på pepparkakor, chokladpudding och frukt i sockerlag. Jag tog en skål frukt och för att verkligen öka mina chanser till ett medverkande i den populära tv-showen ”Du är vad du äter” slevade jag på en klick grädde. Mmm.. Trevlig lunch!

1 kommentar:

Anonym sa...

skön skugglunch!